Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Évvégi borhoroszkóp

  A skorpiónak új-zélandi sauvignon blanc, a nyilasnak argentin malbec dukál

  Csillagjegyünk sok mindent árulhat el rólunk, de ami még ennél is jobb, hogy abban is segíthet nekünk, milyen bort válasszunk magunknak – vagy ajándékba. Személyiségünk (és horoszkópunk) alapján különféle borok passzolhatnak hozzánk, persze a hangulat, a kedvünk vagy akár az időjárás befolyásoló tényezői mellett.
   
  Mérleg (szeptember 23 - október 22)
   
  Amint az életben, úgy a borokban is az egyensúlyt keresi a Mérleg, ahol szép harmóniában vannak a savak, a bor testessége, az alkohol és a bor gyümölcsössége is. Miért ne választana hát a Mérleg egy gazdag és harmonikus furmintot, amiért mostanában egyre többen rajonganak (külföldön is)? A körtés-birses jegyeket biztosan imádni fogja, mint ahogy a furmint gyönyörű egyensúlyát is.
   
  Skorpió (október 23 - november 21)
   
  Őszinte, egyenes és korrekt ember, ugyanezt várja el a boroktól is. Legyen a bor is érthető, és kristálytiszta, mint mondjuk egy (új-zélandi, francia vagy magyar) sauvignon blanc, ami ezer arca ellenére állandóan hozza a magas minőséget, a szép szerkezetet és a lenyűgöző, illatos, csalános-bodzás jegyeket.
   
  Évvégi borhoroszkóp
   
  Nyilas (november 22 - december 21)
   
  Mozgékony és érdeklődő, aki szinte keresi a kihívásokat. Szeret felfedezni új ízeket is, éppen ezért érdemes külföldi, távoli borvidékekről származó borokkal is kísérleteznie, például argentin malbec-kel, esetleg chilei carménère-vel. Ezek a buja fajták hatalmas beltartalommal rendelkeznek, úgyhogy lesz mit felfedezie a Nyilasnak, az biztos!
   
  Bak (december 22 - január 19)
   
  Mértékletes, kitartó és gondolkodó ember, akit nem is annyira érdekel a bor minősége vagy jellege, talán nem is igazán szeret borozni, annál viszont sokkal jobban izgatják a bor mögötti sztorik, vagy annak háttere. Érdemes a Bakoknak jégbort, esetleg különféle fröccsöket kóstolnia, hiszen ezeket kétségkívül kedvelni fogja, ráadásul jó témát is biztosít a baráti beszélgetésekhez!
   
  Vízöntő (január 20 - február 18)
   
  Érdeklik a trendek, az újdonságok és a szinte már szokatlan tételek. Az organikus, biodinamikus borok (akár Villányból, Sopronból vagy Burgenlandról) könnyen kedvenceivé válhatnak. Mivel a Vízöntő excentrikus ember, szereti boncolgatni az élet kérdéseit, ezekkel a borokkal (például egy szűretlen, derítetlen kékfrankossal) biztosan könnyebben találja majd meg a válaszokat is!
   
  Évvégi borhoroszkóp
  Halak (február 19 - március 20)
   
  Visszahúzódó, érzékeny és kreatív ember, aki szeret romantikusan, kettesben, de akár egyedül is borozgatni. Mindenképpen az illatos fehérborok, és a buja, déli rozék lesznek a legjobb pajtásai. Ha a Halak inkább fehéret választana, akkor az irsai olivér, cserszegi fűszeres vagy muskotályos fajták jöhetnek nála szóba, ha pedig rozét, akkor a villányi, szekszárdi, sőt provence-i finomságok is.
   
  Kos (március 21 - április 19)
   
  Imádja a pörgést, a társaságot, szívesen beiktatja mindennapi tevékenységei közé a barátokkal való italozást (érthető módon). Főként hangulata dönt a választott borról, de tüzes természetéhez inkább a vulkanikus talajról származó fehérborok, például az olaszrizling vagy kéknyelű fajták, esetleg a vibráló vörösborok illenek, mint amilyen egy kadarka, vagy bikavér!
   
  Bika (április 20 - május 20)
   
  A bikák szeretik a jólétet, bőséget, halmozni az élvezeteket, beleásni magukat a gasztronómiába, sőt, akár gyűjteni is a borokat. Mindezt szenvedéllyel és szaktudással is alátámasztják, ezért a világ legdrágább borait is adó burgundiai pinot noir lehet az ő boruk. Ha nem is tudják a 13.000 dolláros (azaz 4 millió forintos) tételt kortyolgatni, biztosan találnak kedvükre valót a magyar pinot noir-ok között is!
   
  Évvégi borhoroszkóp
   
  Ikrek (május 21 - június 21)
   
  Az Ikrek szeret a társaság középpontjában lenni italválasztáskor (is), így a könnyed fehérektől az erősített borokig minden szóba jöhet nála – persze csak ha a többiek is azt isszák. Kettős személyiségéhez azok a borok passzolnak leginkább, amik egyszerre könnyedek és mégis elegánsak, akár egy pinot grigio (szürkebarát) vagy egy illatos, hársmézre emlékeztető hazai hárslevelű.
   
  Rák (június 21. - július 22.)
   
  Lojális, empatikus és mindig másokat helyez maga elé. A családban ő az összetartó erő, és a rengeteg rá bízott feladat után bőven megérdemel egy ilyen gazdag és nemes italt; például egy Tokaji aszút, szamorodnit vagy egy könnyedebb, késői szüretelésű bort. Érdemes lehet válogatnia Mád, Tarcal és Tállya száraz furmintjai, hárslevelűi és sárgamuskotályai között is!
   
  Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
   
  Merész, erős és méltóságteljes karakteréhez hasonlóan karakteres bor illik, mégpedig egy testes és tanninos vörösbor formájában. Mondjuk egy dús cabernet sauvignon vagy egy bal parti bordeaux-i házasítás tökéletes választás az Oroszlánnak, főleg egy fejedelmi, rare steak mellé fogyasztva.
   
  Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
   
  Szelíd, kedves és játékos a személyisége, mint amilyen egy finoman gyöngyöző habzóbor vagy a pezsgők. Utóbbiból is inkább a könnyedebb és elegánsabb tételek illenek hozzá, esetleg a bohókás pezsgőkoktélok. A magyar habzóborok széles választéka mellett az olasz prosecco is passzol a Szűzekhez, akár még Aperol-ral felturboózva is.
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés