Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Egyre kevesebben töltik egyedül a szilvesztert

  Társaságban, pezsgővel búcsúztatjuk az óévet


  Szerző: szilveszter.hu
  A szilveszter.hu az idei évben is kíváncsi volt arra, hogyan és kikkel töltitek az év utolsó napját. A tavalyi villámfelmérés eredményeihez képest több elmozdulás is történt.
   
  2017 év végén közel 11.700-an töltöttétek ki a nyereményjátékkal egybekötött felmérést. Az eredmények alapján a válaszadók közel kétharmada kimozdul otthonából, hogy az óévet elbúcsúztassa, vagy szívesen látja vendégül a barátait; csak kevesen szilvesztereznek egyedül. Sokan elutaznak, és egyre népszerűbbek a szállodák szilveszteri ajánlatai is. A programtervezés az előző évhez képest későbbre tolódik, a válaszadók közel harmada az év utolsó napját megelőző hétben dönti csak el, hogyan is töltse december 31-ét. Továbbra is pezsgő pukkan a legtöbb buliban, de a borok is jól fogynak.
   
  Egyre kevesebben töltik egyedül a szilvesztert

   
  Jellemzően változatos programokat terveznek, szerveznek szilveszterre a válaszadók. Sokan rendezvényre mennek (26%), valamint a többi lehetőséget (elutazom, házibulit tartok, egyéb programon veszek részt) is megjelölte a válaszadók egyharmada.
   
   
  Bár legtöbben ugyan otthon maradnak (37%), a tavalyi adatokhoz (42%) képest azt látjuk, hogy közel 5%-kal alacsonyabb a programot nem tervező otthonülők aránya.
   
  Egyre kevesebben töltik egyedül a szilvesztert
   
  Egyértelmű, hogy a szilvesztert általában társaságban szeretjük tölteni – mindössze 6% tervezte egyedül tölteni az estét. A válaszadók fele a párjával van szilveszterkor, de sokan a barátokkal (39%), vagy a családjukkal (32%) szilvesztereznek. Sokan nem szeretnének választani, hiszen több válaszkategóriát is megjelöltek.
   
  Egyre kevesebben töltik egyedül a szilvesztert

   
  Toronymagasan a pezsgő a legnépszerűbb szilveszteri ital, a válaszadók 58%-a (!) jelölte meg ezt. A bor követi 14%-kal, és alkoholmentes italokat jelölt meg a válaszadók 10%-a. A tömény szeszesitalok aránya lényegesen alacsonyabb.

  Egyre kevesebben töltik egyedül a szilvesztert

   
  A válaszadók több mint egyharmada (36%) töltötte már szállodában a szilvesztert. Ez az adat is magasabb, mint a tavalyi (kb. 30%), ezzel párhuzamosan alacsonyabb azoknak az aránya is (2016: 49%; 2017: 41%), akik még soha nem szilvesztereztek belföldi vagy külföldi szállodában.
   
  Egyre kevesebben töltik egyedül a szilvesztert

   
  A szilveszteri programot a válaszadók fele szereti legalább két héttel előre eldönteni. Az utolsó héten dönt a harmaduk, az utolsó nap az 5%-uk – ők vállalják annak a kockázatát is, hogy tervezés hiányában már csak azokra a programokra juthatnak be, amelyekre nem kelt el hetekkel korábban az összes belépőjegy.
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés