Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Miért gyújtunk adventi gyertyát és mit jelent?

  VII. Gergely pápa rendelte el a (december 25.) karácsonyra való felkészülés 4 vasárnapját, amit adventnek hívunk. December első vasárnapja az egyházi év kezdetét is jelenti.

  Adventi koszorút a XIX. századtól kezdtek gyújtani. Egy hamburgi lelkész otthonában a mennyezetre erősített egy 24 gyertyából álló koszorút, és minden nap meggyújtott egyet, egészen karácsonyig. Ez a cselekedet szokássá nőtte ki magát, azonban az egyszerűség kedvéért később már csak 4 gyertyát gyújtottak, vasárnaponként. A meggyújtás sorrendjében a rózsaszín harmadikként foglal helyet és Mária anyai örömeit szimbolizálja. A gyertyákat a hit, szeretet, öröm, és remény nevében gyújtjuk.
   
  Miért gyújtunk adventi gyertyát és mit jelent?
   
  Az advent ünneplésére, december első vasárnapjától már megnyílnak a karácsonyi vásárok országszerte, várva a lelkes látogatókat. Programokkal, meghitt karácsonyi díszítéssel, vásárolható ajándéktárgyakkal és persze forralt borral kedveskednek a vendégeknek. Ha ünnepi pillanatokra vágysz, ne hagyd ki, lessetek ki a családdal, barátaiddal vagy a pároddal.
  A gyermekek kíváncsiságát felcsigázó adventi kalendárium, napra pontosan jegyzi, mennyit kell aludnunk karácsonyig. Napjainkban egy csokoládéból készült naptár áll rendelkezésükre. Minden nap kinyithatnak egy kis ablakot, egészen a várva várt pillanatig, karácsonyig. Persze a türelmetlen édesszájúak nem tudják kivárni és már a kalendárium első napján megkóstolják minden nap csokiját, hátha más ízű – vagy csak áldozatot hozva, mindet megeszik, nehogy megromoljon.
   
   
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés