Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Lottószelvény

  A szerencse 

  Akinek szerencséje van, annak minden sikerül, jól megy a sora, jó dolga van. Vajon mi a titka a szerencsének? S miért van az, hogy egyeseket messziről elkerül, másoknak pedig szorosan a nyomában jár? Tehet-e egyáltalán az ember valamit annak érdekében, hogy szerencsés legyen? A szilveszter különös fontos időszak az ember életében a szerencse tekintetében. Szilveszter éjjelén, újév napján megalapozható a következő évi szerencse. Legalábbis a hagyomány, s a sok száz éves tapasztalatok ezt tartják. S a szerencse általában a pénzt, gazdagságot jelenti.
   

  A szó jelentése 

  A szó délszláv átvétel: szerb-horvát srec'a szlovén srec•a 'sors, szerencse'. Eredeti jelentése '(össze)találkozás'. Eredeti jelentésében maga a szó nem tett különbséget a ma már kettéváló balszerencse és jószerencse között. Ma azonban már a szó pozitív értelmezésben használatos.
   
  Lottószelvény a számok bűvöletében - forrás: szerencsejatek.hu
   
   

  A lottó 

  Az emberben évezredek óta megtalálható a játék-, a kockáztatás-, a nyeremény iránt érzett vágy. A lottó ennek a megtestesítője. A nyerési vágyat testesíti meg azzal, hogy viszonylag alacsony áron kínál reális esélyt a befektetett pénz megsokszorozására. Persze a reális esély nem jelent nagy valószínűséget is egyben. Éppen ezért van szinte mágikus ereje. A lottózó emberek nagy része nagyon is tudja, hogy vajmi kevés az esélye nyerni, hisz 90 számból ötöt eltalálni, vagy 45-ből hatot, igencsak kis esély. De a felnőtt korban is legálisan játszható játék sokakat elvarázsol. Emellett a befektetett pénz is viszonylag alacsony, s így aki egyszer elkezdte, nehezen száll ki, hiszen mi van akkor, ha éppen akkor húzzák ki a számait, amikor ő abbahagyta?
   
  A lottó jelképe a négylevelű lóhere - forrás: aranyalma.hu
   

  A lottó szerencséje 

  A lottó a szerencse hazárdőre. Pénzen vett szerencse(kísérlet). Azonban mennyire lehet szerencse az, amiért fizetni kell? S bár a lottó jelképe Magyarországon a négylevelű lóhere, jóval kisebb esély kínálkozik lottót nyerni, mint négylevelűt találni. Igaz, hogy a szerencse foka is eltér egymástól. Az egyik olyan szerencsejelkép, amely konkrét pénzügyi ígérethez kötődik, s nem csak babonára, szájhagyományra, egyfajta ígéretre, jóslatra. A modern kor vívmánya, épp ezért kötődik konkrét pénzhez. Ismert, hogy a négylevelű lóhere is csak akkor hoz szerencsét, ha véletlenül találjuk, nem szándékosan keresve. Lefordítva ezt a lottó nyelvére, szerencse igazából akkor éri a lottózót, ha a kidobott nyerő szelvénnyel nyer, s az valahogy mégis megkerül; netán a megszokott számok helyett egyszer mással játszik és pont akkor nyer.
    

  Szerencseszám / lottószám 

  A lottón többnyire mindenki a szerencseszámaival játszik. Újévkor, szilveszterkor megjátszott szerencseszámok duplázzák a nyerési esélyt, hiszen maga a lottó, az újév, valamint a számok is mind-mind kísértik a szerencsét. Szerencseszámok lehetnek a mitológiából is ismert számok, mint a 3, a 7, a 13, satöbbi, de lottón elsősorban születési dátumok, valamint fontos évfordulók számait játsza meg az igazi szerencse-hazárdőr.
   
  A lottó jelképe a négylevelű lóhere - forrás: aranyalma.hu
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés