Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Így rendezz környezettudatos házibulit!


  Szerző: szilveszter.hu
  Az utóbbi időben sokat hallani az ökotudatos életmódról, szerencsére egyre többen szeretnének azért tenni, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb maradjon környezetünk és az egész bolygó. Nemcsak a mindennapokban, de például egy buli rendezésekor is érdemes odafigyelni az ökológiai lábnyom minimalizálására. Íme néhány egyszerű tipp, mellyel csökkentheted a környezeti terhelést és a pazarlást.
   
   

  Minimalizáljuk a szemetet!

  Elsőként gondoljuk végéig, hogyan fogjuk kivitelezni a házibulit, mert minden apró döntésünk hatással van az összejövetel környezeti terhelésére. Érdemes listát készíteni arról, hogy miket szeretnénk beszerezni – ha túl hosszúra nyúlna, húzzunk belőle, töröljük a nélkülözhető dolgokat. A buli sikere nem az összehalmozott cuccokon, hanem a jó hangulaton múlik!
   
  Így rendezz környezettudatos házibulit!
   
  Ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb szemét gyűljön össze. Hulladék persze mindenképpen keletkezik, de egy kis odafigyeléssel nagyban csökkenthetjük a mennyiséget. Gyűjtsük szelektíven, öko szemeteszsákba, melyek biológiailag gyorsabban lebomló anyagból készülnek!
   

  Újrahasznosított dekoráció

  Próbáljunk meg minél kevesebb dolgot vásárolni a dekorációhoz és a terítékhez. Használjuk fel az otthonunkban, környezetünkben fellelhető dolgokat. Sok mindent készíthetünk WC-papír-gurigákból, boros üvegekből, de dekorálhatjuk a helyszínt élő virágokkal, madzagra fűzött levelekkel, színesre festett vagy feldíszített száraz faágakkal is. Érdemes szem előtt tartani, hogy a későbbi alkalmakkor újból felhasználhatjuk kellékeinket.
   
  Így rendezz környezettudatos házibulit!
   

  Hanyagoljuk a műanyag poharakat és evőeszközöket. Ha mindenképp eldobható teríték mellett döntenénk, válasszunk gyorsan lebomló, környezetbarát anyagokat, például papír szívószálat vagy fa evőeszközöket.

   

  Így rendezz környezettudatos házibulit!


  Egészséges harapnivalók

  Felejtsd el a klasszikus party snakceket – a csipszet, a popcornt és a túlcukrozott édességeket. Amellett, hogy hizlalnak, az elkészítésük és csomagolásuk miatt még környezetszennyezőek is. Készíts helyette egészséges – tartósítószertől, adalékanyagoktól és ízfokozóktól mentes – harapnivalókat. Ideális választás például a teljes kiőrlésű pizzafalatka, a sajtos rúd vagy a pogácsa, az édesszájúaknak pedig a mézes házi sütemények, a házi gyümölcsös-joghurtos jégkrém vagy a muffin. De hamar elfogynak a zöldségpálcikák, a gyümölcsnyársak és a jégkockába fagyasztott gyümölcsdarabok is.
   
  Így rendezz környezettudatos házibulit!
   
  A finomságokat érdemes olyan alapanyagokból összeállítani, melyekhez nem használnak extra csomagoló anyagokat és nem szállították őket több száz (akár több ezer) kilométeren keresztül. A piacon vagy egy termelői vásáron például a közeledben termesztett, jó minőségű, friss, szezonális összetevőket vásárolhatsz.
   

  Piáljunk ökotudatosan!

  Az italoknál is érdemes hanyagolni a boltban kapható, hosszan utaztatott, környezetszennyező technológiával készült termékeket, például a szénsavas üdítőket vagy a dobozos gyümölcsleveket. A házibulira összedobhatunk valódi, gyümölcsből készülő alkoholmentes frissítőket is.
   
  Így rendezz környezettudatos házibulit!
   
  Az alkoholos italok esetében is gondoljunk a környezetünkre, lehetőleg vegyünk olyan piákat, melyek a közelben, Magyarországon készültek. A Winelovers oldalán például számtalan minőségi, hazai termesztésű bor közül választhatsz.
   

  Környezetkímélő takarítás

  Ez az, amire a legkevésbé szeretünk gondolni, pedig érdemes előre megtervezni, ha környezettudatos bulit rendezünk. Először is csökkentsük a hulladékot, amit lehet, hasznosítsuk újra. Emellett használjunk ökobarát anyagokat a takarításhoz: nézzük meg a tisztítószer hátulját, milyen összetevőket tartalmaz. De nem kell rögtön a boltba szaladni, számtalan dolog fellelhető az otthonunkban is: például ecet (vízkőoldás), citrom (fémek tisztítása), szódabikarbóna (fertőtlenítés) vagy mosószóda (zsíroldás).
   
  Így rendezz környezettudatos házibulit!
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés