Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Champagne leírások

  Champagne Alfred GratienBrut 

  Champagne Alfred GratienBrut
   
  Ebben a pezsgőben mutatkozik meg a ház igazi stílusa. Egy kivételes cuvée, melyben a Chardonnay eleganciája, a PinotMeunier gyümölcsössége és a Pinot Noir teste egy tökéletes egyensúlyt alkot. Világos arany szín, hosszantartó, finom gyöngyözés. Illatában leginkább a citrusos gyümölcsök, a mangó, az őszi- és a kajszibarack mutatkozik meg. A szájban telt és harmonikus, az érlelt aromák és az egzotikus gyümölcsök páratlan összhangjával. 
    

  Champagne Alfred GratienRoséBrut 

  Champagne Alfred GratienRoséBrut
  Egy világos színű rosé enyhe rézreflexekkel. Finom, kerek buborékok, melyek hosszan és lágyan gurulnak le kóstolójának torkán. A Chardonnay aromái rafináltan keverednek a Pinot Noir lendületességével, a PinotMeunier pedig megadja a megfelelő gyümölcsösséget. Illatában és ízében is a málna dominál. 
   

  Champagne Alfred GratienBrutMillésimé 1999 

  Champagne Alfred GratienBrutMillésimé 1999
  Az 1999-es évjáratú brut Alfred Gratien pezsgő kerek, erőteljes és elegáns. Színe világos, csillogó, aranyba hajló reflexekkel. Gyöngyözése hosszantartó, nagyon finom buborékokkal. Gazdag illatában vajas és vaníliás jegyek fedezhetőek fel. Egy friss és elegáns pezsgő, hosszú utóízzel. Összetétel: 63 % Chardonnay, 20 % PinotMeunier, 17 % Pinot Noir 
   

  Alfred GratienParadisBrut Champagne 

  Alfred GratienParadisBrut Champagne
  Figyelemre méltó cuvée, elragadó színnel, kizárólag grand cru területekről előállítva. Fajta: Chardonnay és a Pinot Noir. Rendkívüli szakértelem bizonyítéka Alfred Gratien pincemesterétől. Tiszta, csillogó,komplex, a méz és dió finom keveréke hosszú utóízzel. Az örök pezsgő
   

  Alfred GratienCuvéeParadisRoséBrut 

  Alfred GratienCuvéeParadisRoséBrut
  Az egyetlen rozé pezsgő az Alfred Gratientől Champagne háztól Lágy és gyümölcsös, hosszú élettartamú. Illatában finom lassan kibontakozó narancshéj uralkodik és ez ízvilágában is megjelenve. Sparkle: Nagyon finom, nagyon hosszú élettartamú Egy erős, finom és harmonikus rosé. Ízelítő a Paradicsomból!
    

  DomPérignon 

  DomPerignon
  Eme prestigecuvée kizárólag a Chardonnay és a Pinot Noir megfelelő házasításával készül.
  Színe elegáns aranysárga. Gazdag illatában szárított virágokra és ananászra emlékeztető-, valamint minerális jegyeket hordoz. Kóstova telt, krémes érzetet nyújt, savai szinte vibrálnak.
  Érlelése: 6 – 8 év 
   

  Moët&ChandonBrutImpérial 

  Moët&ChandonBrutImpérial
  A Moet ház a Champagne régió 17 Grand Cru-jéből 13-at birtokol, míg a 41 Premier Cru-ből 13-at ugyancsak a magáénak mondhat. A Brut Imperial márka zászlóshajója, a három klasszikus szőlőfajta harmonikus házasításából készül. Kellemesen friss, dinamikus és komplex. Halvány arany színe már-már zöldes árnyalatba hajlik. Üde, citrusos, fehér-húsú gyümölcsös és virágos illattal kecsegteti a kóstolóját. A harmónia garantált a kóstolás egész íve alatt, a behízelgő impressziókat a kellemes, lágy érzetek, majd a hosszan tartó lecsengés teszi tökéletessé.
  Érlelés: 1,5 – 4 év 
   

  Moët&ChandonBrutImpérialRosé 

  Moët&ChandonBrutImpérialRosé
  Tökéletes, telt ízű és dinamikus pezsgő, ízig-vérig Moët&Chandon. A klasszikus változatban hozzávetőleg a következő borokból készül:
  50-60% Pinot Noir
  20-30% PinotMeunier
  10-20% Chardonnay
  20-30% vins de réserve
  Tipikus rosé szín kellő intenzitással halvány réz árnyalattal. Életteli, piros gyümölcsös - leginkább a szamóca illatát mutatja, izgalmas fűszeres, talán némi borsos jegyekkel kiegészülve.
  Érlelés: 1,5 – 4 év 
   

  Champagne Louis RoedererBrut Premier 

  Champagne Louis RoedererBrut Premier
  A Brut Premier testesíti meg a Louis Roederer ház stílusát, elegánsan ötvözve a régit az újjal, a fiatal borok frissességét az érett borok kerekségével. Jól strukturált champagne, stílusa modern, erőteljes, de nem nélkülözi a fineszességet sem. 
   

  Champagne Louis RoedererBrutVintage 2005 

  Champagne Louis RoedererBrutVintage 2005
  Egy intenzív és erőteljes BrutVintage, komplex, gazdag aromákkal, amelyek tökéletesen kifejezik az évjárat sajátosságait. Kevés bor adja vissza ilyen hitelesen a terroir minőségét, az évjárat varázsát és a Louis Roederer szaktudást. 
   

  Champagne Louis RoedererBrutRosé 2006 

  Champagne Louis RoedererBrutRosé 2006
  A BrutRosé készítéséhez felhasznált szőlő Cumiéres környékén termett. A falu tökéletesen beérett szőlőiről és szigorú szőlészeti szabályairól híres. Ez a tökéletesség tükröződik ebben a roséban. Elegáns rózsaszín tónusa finom gyümölcsösséggel párosul. Aromagazdagsága jól kifejezi a Pinot Noir élénkségét. 
   

  Champagne Louis RoedererCristal 2004 

  Champagne Louis RoedererCristal 2004
  1833-ban Louis Roederer nagybátyjától örökölte a Champagne házat. Rögtön elnevezte a saját neve után, és a külföldi piacokon kezdte terjeszteni hírnevét. Többek között Oroszországra összpontosította erőfeszítéseit, és hamarosan maga a cár lett a Roederer champagne legnagyobb rajongója. II. Alexander Cár megkérte Louis Roederer-t, hogy minden évben a legjobb cuvée-t neki tegye félre. Ettől kezdve, a cár pohárnoka minden évben személyesen utazott Reims-be, hogy részt vegyen a bor elkészítésében. 1876-ban II. Alexander Cár sérelmezte, hogy az ő személyes cuvée-je és az udvartartásának itala között nincs semmilyen látható különbség, csak az a fehér kendő, amivel a cár saját palackjait letakarták. Megkövetelte, hogy a személyes cuvée-jét átlátszó kristálypalackba töltsék, hogy jól megkülönböztethető legyen. Így született a Cristal. Több mint egy évszázaddal később ACristal palack még mindig változatlan és egyedülálló. 1917-ben a cárok bukása után a Louis Roederer ház úgy döntött, hogy a Cristal készítését továbbra is folytatják és a nemzetközi piacok felé fordulnak vele. Az eredmény több mint sikeres volt. Napjainkban, a limitált mennyiségben előállított Cristal mennyisége messze nem elégíti ki a champagne kedvelők igényeit. A Cristal egy harmonikus bor: gazdag és erőteljes, óriási potenciállal. textúrája bársonyos, vörös húsú gyümölcsök, fehér-csokoládé, karamell és édes sütemények kirobbanó aromái fedezhetőek fel illatában. Hosszantartó utóíze friss és ropogós.
    

  Taittinger BrutReserve 

  Taittinger BrutReserve
  Ragyogó, aranyszalmasárga színű bor gyönyörű buborékokkal, melyek krémesek és folyamatosan gyöngyöznek. Az illata intenzív és kifejező, egyszerre gyümölcsös és kalácsos, árad az őszibarack, fehér virágok és a vanília aromái. Szájban a bor élénk és friss, roppant harmonikus. Kifinomult bor friss gyümölcsök és méz ízével.
   
  ÖSSZETÉTEL A Taittinger BrutRéserve 40 % Chardonnay és 60 % Pinot házasítása, 34 különféle dűlőről, több évjáratból, így tökéletesítve. Ilyen magas százalékú Chardonnay igen ritkán található a Champagne alapboroknál.
   
  3-4 évig érlelik a pincékben. 
   

  Taittinger BrutPrestigeRosé 

  Taittinger BrutPrestigeRosé
  Intenzíven csillogó, élénk rózsaszín megjelenés, melyet folyamatosan gyöngyöző apró buborékok színesítenek. Illata könnyed, friss, intenzív, csodálatos. Piros gyümölcsök illata szabadul ki, mint a frissen préselt vadmálna, cseresznye és feketeribizli. Szájban nagyon kiegyensúlyozott, könnyed, bársonyos és mégis karakteres. Kifinomult bor a friss gyümölcsök kedvelőinek.
   
  ÖSSZETÉTEL Több szüret házasításából készült, 30% Chardonnay 70% Pinot Noir. Hozzávetőlegesen 12 – 15 % vörösbort adtak hozzá még palackozás előtt, így adva elragadó rózsaszínes árnyalatát
    

  Taittinger Les Folies de la Marguetterie 

  Taittinger Les Folies de la Marguetterie
  Ez az első dűlőszelektált cuvée a Taittinger házból, mely kizárólag a „les Folies de la Marquetterie” kastély körül található szőlőkből készül. Összetétele 55%Chardonnay és 45% Pinot Noir. Az első „zöld” szüretből készül, amikor a szőlő ideális mennyiségű cukorral, csodálatos aromákkal és bel tartalommal bír.
   
  Kizárólag az első préselés mustjából készül, melynek egy részét fahordókban érlelik. Színe aranysárga, intenzív őszi- és sárgabarack illatokkal, melyet friss briós jelleg kísér. Szájban nagyon hosszú, simulékony intenzív sárgabarack aromával 
   

  Taittinger Prélude 

  Taittinger Prélude
  Grand Cru területről származik, összetétele 50% Chardonnay a Cote des Blancs-ból és 50% Pinot Noir Montagne de Reims- ből. Színében aranysárga briliánsok, vibráló csillogás jelenik meg apró buborékok gyöngyfüzérével kiemelve. Illatában friss, minerális aromák, zöldellő virágok. Ízében a citrusok, gyönyörű virágok, fehér húsú gyümölcsök szinte szirupként hatnak, krémes textúrában egyesítve.
   
  Hosszú lecsengése teljesen betölti az egész szájat. Komplex aromákkal rendelkezik, egy igazi kincs.
    

  Taittinger BrutMillesimé 2004 

  Taittinger BrutMillesimé 2004
  Egyszerre sápadt és ragyogó sárga színnel rendelkezik. Határozott buborékai szinte pezsgés rengetegként egy nyakláncot alkot. Az első benyomás élesztős kedves kenyéraromákkal. Ezt gyorsan felváltja egy kellemes, élénk, édes gyümölcskosár, melyet citrom és mandarin kristályosít és az akácméz virágos érintése is felszínre kerül. A szájpadláson a gyümölcsízű aromák felségesen frissek és gazdagok. Kiegyensúlyozott, strukturált és sima. Intenzitása hosszú, véget nem érő.
   
  Összetétele: 40% Chardonnay és 60% Pinot Noir
   

  Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2000 

  Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2000
  Színe halványsárga, ezüstös reflexekkel. A buborékok a palackban különlegesen aprók és dúsan gyöngyözők, sűrű, végtelen fonatra hasonlítanak. Illata intenzív, könnyed, légies. Kifinomult illatok tárulnak fel, friss virágok illata mely ásványossággal keveredik, friss mandula vanília aromával, finom fagyanta érintésével. Szájban szinte csatát vív az elképzelhetetlen frissesség, a könnyedén élénk savak. Déligyümölcsök dominálnak, citromhéj, ananász, roppant kiegyensúlyozott szerkezetben. Lenyelve kivételesen hosszú és komplex, tósztos jegyekkel.
   
  Kizárólagosan Chardonnay szőlőből készítik, mely 100 % „GrandsCrus”területről, a Cote de Blancs –ból ered. A borok 5 %-ában házasítást használnak, melyet tölgyfahordókban érlelnek, ily módon erősítve a végső bor minőségét. 
   

  Taittinger Comtes de Champagne Rosé 2003 

  Taittinger Comtes de Champagne Rosé 2003
  Kizárólag különleges évjáratokban készül a legjobb minőségű szőlőből. 70% pinotnoir-ból és 30% chardonnay-ból készült, mely a cote de blanc-ból származik. Az alap cuuvé-hez 15 % vörösbort használnak.
   
  Csak az első préslét használják, hogy hosszan eltartható, nagy potenciállal rendelkező különleges champagne legyen belőle. Fineszes, friss nagyon kifinomult buborékokkal rendelkezik, hihetetlenül krémes. Illata fiatalos, lendületes friss gyümölcsökkel fekete ribizli, szeder, a végén a mandula pici érintésével.
   
  Gazdag, komplex, kiegyensúlyozott.
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket
Címkék: champagne, pezsgő

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés