Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Adventi fényekben tündökölnek utcák - 10+1 fénylő világváros


  Szerző: Ivanyos Judit

  1. Saint Augustine - Florida

  A város a XVI. századi Spanyol uralom óta őrzi a szokást. Minden évben kétmillió fehér izzó ragyogja be a történelmi negyedet. A gyönyörű fények november 19 és januárt 31. között világítanak.
   
  Florida, fotó: John Coletti, Getty Images
   

  2. HongKong - Kína

  Karácsonykor Hong-Kong is teljesen átszellemül – a főutca, a Disneyland és a bevásárlóközpontok egymást felülmúlva öltik fel ünnepi hacukájukat. A belváros gyönyörű, színes fényekben pompázik, miközben ünnepi muzsikát hallhatunk mindenfele. A zsúfolt városközpontot a csillogó Swarovski kristály fa koronázza meg, miközben a Victoria kikötő is és fantasztikus fényekben tündököl. A csodálatos kivilágítás november november 25. és január 1. között látható.
   
  HonKong, fotó: Francisco Martinez, Alamy
   

  3. Medellín - Kolumbia

  A korábban a kábítószerről hirhedt város manapság inkább dekoratív fényei miatt híres. A fák lombozatát beterítik a hatalmas karácsonyi díszek és az óriási, forgó 3 dimenziós figurák. A város folyójának partján pedig karneváli sétány épül fel tele vásári standokkal. Az ünnepi pompa december 3-án kezdődik és január közepéig tart.
   
  Medellín, fotó: Raul Arboleda, AFP/Getty Images
   

  4. Madrid – Spanyolország

  Az 1800-as évek elejétől fogva adventi vásárokat tartanak Madridban az ünnepek alatt, illetve betlehemes jelenetek láthatunk a belvárost járva. Az események csúcspontja a hatalmas felvonulás, amit január 5-én, Vízkereszt előestéjén tartanak.
   
  Madridi fények
   

  5. Kóbe - Japán

  Az 1995-ös Nagy Hansin földrengés után Olaszország több ezer kézzel festett izzót ajándékozott a városnak, amelyekből egy gyönyörű gótikus hangulatú égősort készítettek. A hagyomány, azóta is él: négy millióan ünneplik Japán kitartását a Higashi-Yuenchi Park közelében. A fények december 1. és 12. között égnek.
   
  Kóbe gótikus ünnepi díszei
   

  6. Bécs-Ausztria

  Az advent kihozza Bécs romantikus arcát: izzófüzérek, fényárban úszó átjárók, fenyőágakkal és selyem szalagokkal díszített üzletek. Hatalmas csillárok vezetnek a Szent István-székesegyházhoz, és naponta adventi koncertek hallhatóak a Schönbrunn kastélyban. Az ünnepi csoda november 26-tól december 31-ig tart.
   
  Bécs ünnepi fényei, fotó: Sandra Raccanello, SIME
   

  7. Tivoli vidámpark – Koppenhága

  A Tivoli-tó partján álló Japán Pagoda XIX. század végén épült. A hagyomány szerint minden évben gyönyörű fényekbe öltözik az ünnepek alatt. November 11-től december 30-ig.
   
  Tivoli - Koppenhága, fotó: isse Brimberg & Cotton Coulson, Keenpress
   

  8. Brüsszel - Belgium

  Karácsony közeledtével a Grand-Place és Grote Markt Brüsszel városának főtere egyedülálló drámai világítást kap. A belvárosban ünnepi zene szól, a karácsonyi vásár 240 faházon át húzódik, a levegőben a jellegzetes belga gofri illata édesíti a hangulatot. Az ünnepi pompa november 25. - január 11. között látható.
   
  Brüsszel
   

  9. Callaway Gardens – Amerikai Egyesült Államok

  A Georgia államban található Callaway Gardens-ben az ünnepek alatt majd nyolc millió izzó fénylik a fák között. A park – november 18. és december 30. között – valóságos karácsonyi faluvá válik – ünnepi vásárokkal és persze a Mikulással.
   
  Callaway Gardens, Georgia
   

  10. Göteborg – Svédország

  Öt millió izzó és 700 kivilágított karácsonyfa ragyogja be a várost az ünnepi időszakban. Vidámparkot és hatalmas karácsonyi vásárt húznak fel (Skandinávia legnagyobbja, amely november 18-án nyit). A három kilométer hosszan húzódó kikötőben pedig lépten-nyomon kórusokba botlani, az utcai koncertek december 9-én kezdődnek.
   
  Göterborg

   

  + 1 Budapest - Magyarország

  Budapestet talán senkinek sem kell bemutatnunk. Úgy gondoljuk, fővárosunk adventi gúnyája felveszi a versenyt a világvárosok pompájával. Az Andrássy út például idén már november elején ünnepi díszbe öltözött. Mindenki csodájára jár!
   
  Andrássy út, fotó: Bódis Krisztián
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés