Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Szilveszteri vacsorák minden mennyiségben


  Szerző: Ivanyos Judit
  Hihetetlen széles az idei szilveszteri parti repertoár – rengeteg zenei program, ingyenes szabadtéri ünnepség és izgalmas budapesti buli közül válogathatunk. Ide kattintva a Szilveszter.hu – folyamatosan frissülő – szilveszteri programjai közül szemezgethetsz. Ez alkalommal az idei vacsorakínálatot vesszük górcső alá! 
   
   
  Szilveszter a Gundelben

   

  Helyszínek

  Sok hely közül válogathatunk idén, rendeznek vacsorával egybekötött programokat hazai szállodák, nagyobb éttermek vagy kisebb vendéglők, de szilveszterhetünk hajókon is. Innen megtudhatod, milyen is egy igazi hajós csapatás. Jó tanács: bárhova is mennénk, mindig érdemes időben, a meghívón feltüntetett időpontban érkezni, hogy ne maradjunk le semmi jóról és biztosan maradjon elég ülőhely.
   
   
  hajós party

   

  Gálavacsora

  A szilveszteri vacsorákat általában „gálavacsora” címszó alatt hirdetik meg. Nem kell megijedni, nem feltétlenül puccba vágós, rolexet villantós eseményről van szó. Egy biztos, érdemes üres hassal érkezni az eseményre, mivel általában hatalmas mennyiségű étel vár ránk. Általában több, akár 5 vagy 6 fogásos vacsorára lehet számítani, telis-tele különlegességekkel, ínyencségekkel.
   
   
  Partifalatok
   
  Érkezéskor valamilyen étvágyfokozó üdvözlőitalra lehet számítani, majd következik a kajadömping. Általában svédasztal vagy menüválasztásos étkezésről van szó, elsőként hideg előételek, partifalatok saláták, majd levesek következnek. Ezt követően pedig a ház specialitása a főétel/főételek jönnek. Vannak helyek, ahol már külön vegetáriánus menüt is lehet választani. Végezetül desszertet fogyaszthatunk, persze, ha a felsoroltak után marad egy centi űr is a gyomorban. Ha pedig ez sem volna elég, akkor az éjfél utáni ráadást is megízlelhetjük – ez általában valamilyen hagyományos szilveszteri étel, például lencsefőzelék, virsli, korhelyleves, malacsült stb.
   
   

  Hogy jobban csússzon

  Sok helyen az ár korlátlan italfogyasztást tartalmaz (üdítők, víz, borok, sörök, tömény italok). Gyakran koktélakciók is várnak ránk. Az újév beálltával pedig rendszerint pezsgős koccintás következik. Vannak helyek, ahol az asztalhoz egy üveg bort vagy pezsgőt kapunk.
   
   

  Talpalávaló

  Természetesen sehol nem eresztik szélnek vacsora után a vendégeket. A programkínálat persze nagyon változó, egyes helyeken party, retro disco következik, máshol táncshow, színházi műsor vagy kabaré biztosítja felhőtlen szórakozásunkat. Vannak helyek, ahol élőzenére, például forró latin ritmusokra táncolhatunk hajnalig, vagy hangulatos jazz muzsikát hallgathatunk a félhomályban. Érdemes átnézni a szilveszteri programkínálatot, mivel több helyen ismert sztárok is fellépnek.
   
  party

  Extra programok

  Sok helyen rendeznek tombolasorsolást, akár értékes nyereményekkel például külföldi utazások. Az is gyakori, hogy újévköszöntő tűzijáték emeli az est fényét.

   

  Öltözködés

  Dress code
  Hazánkban viszonylag ritka a dress code, ha mégis valamilyen öltözködési megkötés szerepelne a meghívón nézz utána, mit is pontosan az. Ide kattintva rengeteg mindent megtudhatsz a különböző dress code típusokról. Ha nincs semmilyen megkötés nyugodtan megjelenhetünk a jól bejáratott szilveszteri partiszerkónkban. Itt pedig az idei szilveszteri trendekről olvashatsz.
   

  Belépők

  Általában ... és ... ezer forint között mozognak a belépők, az illusztrisabb eseményekre még magasabb árakra is lehet számítani. Vidéken tartott bulik ára nagyon ritkán tartalmazza a  az útiköltségeket, de azért van példa buszos transzferre (pl. itt, Budapesttől Visegrádig). Előfordul, hogy egy éjszaka szállás, és reggeli is benne van az árban. Több helyen vannak gyermekkedvezmények. Bizonyos helyszíneken pedig külön lehet vacsorás, illetve sétáló (vacsora és asztalfoglalás nélkül) jegyet venni – ebben az esetben csak a bulin, programokon vehetünk részt. 
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés