Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Itt a koriszezon - a legjobb műjégpályák Budapesten


  Szerző: Ivanyos Judit
  Szeretnél többet mozogni és friss levegőn lenni? Ha télen sem szívesen hagyod abba a sportot, akkor ideális időtöltés lehet számodra a korcsolyázás, amire szerencsére ebben az időszakban rengeteg lehetőséged akad. 
   
  Összegyűjtöttünk Budapest legjobb és legolcsóbb szabadtéri korcsolyapályáit. Ide kattintva pedig a legjobb téli sportlehetőségekről olvashatsz. 
   

  Városligeti Műjégpálya - a koronázatlan királynő

  Városligeti műjégpálya
   
  A XIX. század végén épült a Városligeti Műjégpálya nem csak fővárosunk, de egész Európa egyik legrégebbi és egyben legnagyobb szabadtéri mesterséges jégfelülete. Idén november 25 óta várja a látogatókat. A köztudatban csak „Műjégként” számon tartott csodaépítmény hétköznap 9.00-13.00 és 17.00-21.00 között, szombaton 10:00 - 14:00 és 16:00 - 21:00 óra között, míg vasárnap 10:00 - 14:00 és 16:00 - 20:00 óra között tart nyitva. A hétfőt és a keddet nem csak a tumultus elkerülése miatt érdemes választani, hanem ezeken a napokon a jegyárak is olcsóbbak. 

   

  Ingyenes korcsolya oktatás a Bazilikánál

  Korcsolyapálya a Bazilikánál
   
  Immár ötödik alkalommar rendezik meg a Szent István téren az Adventi Ünnepet a Bazilikánál. A - november 29-én - megnyitott rendezvény keretében a bódésor közepére egy kisebb, de teljesen csúszkálás kompatibilis korcsolya pályát is kialakítottak. Minden héten, pénteken, szombaton és vasárnap korcsolyaoktatáson vehetnek részt a 4-14 év közötti gyerekek. Ahogy a pálya használata, az oktatás is díjtalan részükre. Emellett hétköznap is ingyenesen használhatják a gyerekek a csúszkapályát. Korcsolyaoktatás: pénteken 14:00-20:00, szombaton 10:00-18:00 és vasárnap 10:00-13.00 óráig. 

   

  Óbudai jégpálya a Fő téren

  Óbudai korcsolyapálya
   
  Az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel idén is felállították a korcsolyapályát az Óbudai Fő téren. A téren található adventi vásárral egyszerre, idén november 28-án nyílt meg a pálya, és egészen január 31-ig várja a látogatókat. Az ingyenes Fő téri jégpálya naponta 08:00-22:00 között tart nyitva. A pálya mellett melegedő sátor, büfé, korcsolyakölcsönző, szervizsátor és értékmegőrző is található.
   

  Ingyenes korcsolyapálya a Csobánka téren

  Korcsolyapálya Békásmegyeren
   
  Ugyan nem a belváros szívében, de jó közlekedési lehetőséggel, Békásmegyeren idén is megnyilt az ingyenes korcsolyapálya. A csúszkaplacc november 28-tól január 31-ig látogatható. A pálya mellett korcsolyakölcsönző, öltöző és büfé is található. Korcsolyabérlés ára: felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft. 
   

  Ingyenes korcsolyapálya Zuglóban

  Itt a koriszezon - a legjobb műjégpályák Budapesten
   
  Idén először, november 29-én nyit meg a Bosnyák téren található koripálya, amely február 28-ig várja a kicsieket és nagyokat. A téren február végig különböző programokat is szerveznek, amelyekbe mindenki bekapcsolódhat - lesznek a kulturális programok és a kirakodó vásár is. Hétköznaponkénk 15:00 óráig az iskolásoké a jég, akik a testnevelési óra keretein belül csúszkálhatnak, délután pedig mindenki előtt szabad ingyenes korcsolyapálya.
   

  Csúszkapálya a Hunyadi téren

  Korcsolyapálya a Hunyadi téren
   
  Szintén 2015-ben először az VI. kerületi Hunyadi téren is megnyílt egy korcsolyapálya. A jégplaccot elsősorban a gyerekek használhatják. Hétköznapokon 8–14 óráig a terézvárosi óvodások és iskolások, a kerület lakói pedig 14–20 óráig ingyen hasíthatják a jeget. A téren korcsolyabérlési lehetőséget is bíztosítanak: a felnőttek 1000 forintért, a diákként pedig 800 forintért kölcsönözhetik a fémtalpas cipőket. A pályának azonban van egy szépséghiábaja, mégpedig kízárólag azok vehetik igénybe, akiknek a lakcímkártyája a VI. kerületbe szól. A Hunyadi téri jégpálya november 30-án nyitott meg, és február végig áll a terézvárosiak rendelkezésére.
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés