Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Így legyél az est sztárja – tippek szilveszteri vendégváráshoz

  Szilveszterkor sokan hívjuk meg barátainkat, szeretteinket otthonunkba, vagy bérelünk ki egy helyiséget, ahol baráti közegben, idegenektől mentesen búcsúztathatjuk az óévet. A szilveszteri házi bulinak szervezését nem lehet elég korán kezdeni. Számos kiegészítőt kell beszerezni, meg kell tervezni a szilveszteri menüt, át kell rendezni a lakást, meg kell hívni a vendégeket, mindezek felett ráadásul meg kell felelni a magas elvárásoknak is. Az eltérő zenei ízlések, a különböző személyiségek, az ismeretlen társaságok konfliktusokhoz vezethetnek, amelyek házi gazdaként a legnagyobb rémálmunkat valósíthatják meg: egy unalmas és borzasztó szilveszteri bulit.
   
  Így legyél az est sztárja
   
  A házi gazda szerepe tehát sosem könnyű, rengeteg előkészületet és szervezést igényel. Összeállítottunk egy top 10-es listát, amelyeket mindenképpen meg kell tenned ahhoz, hogy az óév utolsó napját sokáig emlegessék a vendégeid, jó értelemben.
   

  1. Állítsd össze a vendéglistát

  Mielőtt boldog, boldogtalant meghívnál a szilveszteri buliba, mérlegelj, hogy hogy hány főt tudsz vendégül látni. Gondold át, hogy kiket látnál szívesen a házadban, és mi az az ideális szám, ahányan még kényelmesen és veszélymentesen elfértek (legfőképpen a berendezés tekintetében). Számolj azzal is, hogy lesznek barátok, akik plusz fővel szeretnének érkezni.
   

  2. Írd össze a szilveszteri menüt

  Egy szilveszteri buliba nemcsak alkoholos italokat kell beszerezned, hanem vendégváró falatokat is. Nem kell itt nagy ünnepi menüre gondolnod, célszerű többfajta, egyszerű szilveszteri ételt készítened. Ne feledkezz meg az éjfél utáni hagyományos virsliről sem, akár fel is turbózhatod kicsit, hogy lenyűgözd a vendégeket.
   
  Szerezz be jó minőségű alkoholos és alkoholmentes italokat, készíts belőlük ízletes és látványos szilveszteri koktélokat, pezsgős koktélokat, bólékat, vagy egyéb italkülönlegességeket.
   

  3. Készíts meghívót

  Ha igazán stílusos és trendi akarsz lenni, készíts saját kezűleg írt, névre szóló meghívókat. A meghívóban akár a szilveszteri menüt is a vendégek tudtára adhatod. Így tisztában lesznek vele, hogy a készülő ételeken és italokon kívül mivel járulhatnak hozzá az év utolsó estéjéhez.
   

  4. Küldd el postán a meghívót

  Gondolj bele, mikor kaptál utoljára postán? És itt nem a hivatalos ünnepségekre gondolunk… Manapság szinte csak a számlák miatt nyitogatjuk a postaládánkat. Hidd el, a meglepetés öröme az egész szilveszteri bulira kihatással lesz! Mennyivel stílusosabb, mint egy körüzenetet küldeni emailben, vagy egy eseményt létrehozni Facebook-on.
   
  Ha azonban nincs lehetőségünk mindenkinek postán elküldeni a meghívót, ne habozzunk személyesen odaadni.
   

  5. Készíts bevásárló listát

  Írd össze, hogy milyen alapanyagokat kell beszerezned a szilveszteri ételekhez és italokhoz. Szilveszter napján a nagy készülődésben ugyanis biztosan nem lesz időd boltba rohangálni.
   

  6. Díszítsd fel a lakást saját készítésű dekorációkkal

  Az unalmas konfetti és lufi párosítás helyett készíts valami egyedit és dekoratívat. A Szilveszter.hu oldalon filléres tippeket és egyéb dekorációs ötleteket találhatsz a lakás feldíszítésére. Vendégeid garantáltan dicsérni fogják a kreativitásodat és az ügyességedet, ráadásul hálásak lesznek, amiért kellemesebbé teszed nekik az év utolsó estéjét.
   

  7. Frissítsd a zenegyűjteményed

  Az összeszokott baráti társaságoknak általában azonos a zenei ízlésük. Szilveszter előtt nézd át a zenei készleted és szükség esetén bővítsd, hogy az év utolsó napján semmi ne álljon a felhőtlen jókedv és szórakozás elé. Ne habozz szólni a meghívottaknak, hogy hozzák el ők is kedvenc zenéiket, így biztosan nem fogytok ki a jó számokból az éjszaka folyamán.
   

  8. Készülj szórakoztató játékokkal is

  Ha a társaság nemcsak a bulizásra, hanem a szórakozásra is nyitott, dobd fel a hangulatot közös játékokkal. Alapozzátok meg a hangulatot ivós játékokkal, majd ha már kellőképpen bemelegedtetek, akár merészebb játékokkal is folytathatjátok.
   

  9. Készíts szilveszteri koktélokat és vendégváró ételeket

  Miután korábban már összeállítottad a szilveszteri menüt, nincs más dolgod, mint elkészítened. Ne feledkezz meg róla, hogy vannak ételek, amelyeket célszerű előző este megcsinálni, hogy összeérjenek az ízek. Törekedj a különleges szilveszteri ételekre, hogy a különleges ízvilággal lenyűgözd a vendégeidet.
   

  10. Légy az év házigazdája

  Ha már túlvagy a szilveszteri koktélok, a vendégváró falatok elkészítésén és a lakás berendezésén is, nincs más dolgod, mint figyelni a vendégeidre. Az ismeretlen embereket mutasd be egymásnak, dobj fel közös témákat, hogy az este folyamán se kelljen feszengeniük. Az illemtani szabályok betartása mellett társalogj mindenkivel, ne klikkesedj. Elvégre a vendéged elsősorban miattad érkeztek.
   
  Ha megfogadod a fenti jótanácsokat, biztosan senki nem fogja kifogásolni a szervezőképességedet. Figyeld meg, hogy a szilveszteri előkészületek is jelentősen befolyásolják a buli hangulatát. Ha vendégeid még a party előtt azt érzik, hogy mindent beleadsz az óév utolsó estéjének megszervezésébe, akkor az egész éjszaka folyamán ők is nyitottabbak, alkalmazkodóbbak és jobb kedvűek lesznek.
   
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Ezeket is ajánljuk

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés