Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Csináld magad! - Dekoratív madáretető házilag


  Szerző: Heuszler Annamária
  Minden télen gondolnunk kell madarainkra, akik a hideg időben nagyon nehezen találnak maguknak eleséget és sajnos sokuknak ez okozza a vesztét. Segíts nekik, készíts házilag madáretetőt és élvezd, ahogy a madárkák az ablakod alatt csiripelnek egész télen!  Legegyszerűbb

  Madáretető palack
  Igaz ez nem annyira mutatós megoldás, de ha másodlagos számunkra a madáretetőnk külseje, akkor ez a legegyszerűbb módszer javasolt. Nincs szükséged másra, mint egy pet palackra és két fakanálra, illetve egy vágó eszközre. A palackon készíts 4 darab lyukat, úgy hogy azon könnyen át tudd dugni a fakanalat. Ha kész, szúrd bele a fakanalakat a palackba és szórd tele magokkal az üveget.


   
  Narancsos

  Madáretető narancs

   Nagyon kreatív és praktikus megoldás egy narancsból madáretetőt készíteni. Vágd félbe a narancsot és vájd ki a húsát, és készíts 4 darab apró lyukat egymással szemben a narancs héjában. Fogj egy kötöző spárgát és fűzd át a lyukakon, majd szórd tele magokkal és mehet is a fára, a kisebb madarak nagyon örülni fognak neki és hamar visszajáró vendégek lesznek a kertedben!


   
  Őszies

  Madáretető tök

  Egyszerű, mégis mutatós és igazi őszi hangulatot varázsol a kertedbe a tökből készült madáretető. Vegyél egy nagyobb méretű tököt, vágd félbe és fúrj rá 4 darab lyukat (legegyszerűbben egy fúró segítségével tudod), majd egy erősebb spárgával kötözd át a tököt, úgy, hogy utána fel is tudd akasztani. Ha kényelmesebbé szeretnéd tenni a madaraknak az etetőt, akkor szúrj pár faágat a tökbe, így azon könnyedén megpihenhetnek, miközben esznek. A húsát és a magokat hagyhatod a tökben, hiszen a madárkák szívesen megeszik, de ha szeretnéd akár ki is vájhatod és szórhatsz magokat a tök belsejébe.
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés