Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • 10+1 szelfi tipp

  Nem csak szilveszterre

  1. Arc helyett lábat
   
  Amikor a szelfire gondolunk, egyből egy arckép jut eszünkbe. Pedig testünk bármely részéről készült fotó annak számít. Miért ne fotóhatnánk le lábunkat, főleg ha új pár cipőnkre szeretnénk felhívni a figyelmet? Vagy a kedvenc óránkra, friss manikűrre, új táskára?
   
  2. Szűkre vágni
   
  Mivel a háttér legtöbbször a szobánkban (vagy étteremben, mosdóban) zavaros, nem feltétlenül előnyös, érdemes közelről fotózni magunkat, és szűkre vágni az elkészült fotót. Hogy ne tűnjön nagyobbnak az orrunk és kisebbnek a szemünk, fotózzunk távolról úgy, hogy közben kicsit zoomolunk!
   
  3. A harmadolás szabálya
   
  Még egy fotós is elfeledkezhet a szabályról, pedig nem érdemes. Amikor arcunkról készítünk szelfit, szemünk legyen mindig a kép felső egyharmadán, és valamelyik oldalon – nem pedig középen. Ezáltal egyáltalán nem olyan lesz, mint a jogosítványunkban.
   
  10+1 szelfi tipp
   
  4. Sellő-szelfi
   
  Egy kád víz habjaiban lebegve, arcunkat buborékokkal körülvéve, és arra ráközelítve, izgalmas képet készíthetünk. Ráadásul sokkal izgalmasabb, mint a mosdó tükre előtt állni, csak vigyázzunk, vízbe ne ejtsük a telefont!
   
  5. A kétkezes fogás
   
  Szelfit lehet egy kézzel és két kézzel is lőni. Amikor a kétkezes megoldást választjuk, nemcsak azért járunk jobban, mert fixen tarthatjuk a telefont, hanem azért is, mert kezeink keretként szolgálnak a képen – és az bizony jó!
   
  6. A szelfik szelfije
   
  Mókás módszer, bár kevesen használják, hogy valaki lefotózza az embert szelfizés közben. Általában vicces, szórakoztató, de minenképpen érdekes szemlélete önmagunk fotózásának. Ide kapcsolhatjuk a szelfipálcákat is – mint érdekes szemléletet.

   
  10+1 szelfi tipp

   
  7. Kísérletezni, mindig
   
  Próbálgassuk, teszteljük, melyik szög áll jól arcunknak. Ha jobbra vagy ha balra döntjük fejünket? Esetleg lefelé vagy felfelé nézve? Mindenkinek van egy előnyös szöge, miért ne azt örökítenénk meg a rögtönzött pózok helyett? Ugyanezt próbáljuk ki vállunkkal is – az egyik legyen előrébb, mint a másik!
   
  8. Játszunk a fénnyel!
   
  Napközben különböző erősségben és szögben süt a nap, érdemes napközben többször tesztelni, hogy az ablak elé állva, arcunkat jobbra-balra forgatva megkeressük a legideálisabb, legeredetibb beállítást. Nem titok: a napfelkelte utáni és a naplemente előtti órákban a legszebbek a fények.
   
  9. Kiegészítőket, ékszereket fel!
   
  Egy-egy stílusos kiegészítő, kalap, sál vagy szép smink tökéletes alkalmat ad egy szuper szelfi elkészítéséhez. Nem kell túlzásokba esni, és karácsonyfának kinézni, de egy, esetleg két feltűnő kiegészítőre fókuszálva lenyűgöző eredményt érhetünk el.
   
  aaa

   
  10. Egész alakos
   
  Buliba indulva néha késztetést érzünk, hogy megörökítsük, vagy megosszuk az indulás előtti állapotokat. Ezért az egész alakos tükör előtt állva keresgéljük a legjobb pózt. Jól tesszük, ezek a fotók előnyösek, sőt azok is, amikor egy kézzel, fentről fotózzunk le magunkat.
   
  +1 Mosolyogjunk!
   
  A legegyszerűbb és örök szabály: mindig mosolyogjunk! Persze a drámai képeken esetlenül hathat, de legtöbbször mégis előnyös, mindenkinek jól áll, és a legjobb, ha ez másra is átragad! 
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket
Címkék: selfie, szelfi, tippek

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés