Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • 5 + 1 jó tanács, hogy tényleg spórolj a Black Friday napi vásárlással

  Pizsamát igen, TV-t ne!

  A Black Friday-t immár az egész világ „ünnepli”, Magyarországon is rengeteg hirdetés harsogja a boltoknak erre az alkalomra élesített akcióit. Azonban ezen a napon sem lesz minden fenékig tejfel, jó lesz odafigyelni pár dologra. Íme pár jótanács:
   
  1. Vegyél pizsamát!
  Amerikában a pizsama a Black Friday egyik slágercikke. Molly Blakeman, a Walmart üzletlánc szóvivője szerint ezen a napon 1 millió TV készülék és 10 millió pizsama fogy.
   
  2. Ne menj boltba!
  A WalletHub piackutató kimutatása szerint a termékek 17 százaléka esetében még a Black Friday napi árcsökkentés ellenére is találni a boltinál jobb ajánlatot az interneten (mindenek előtt az Amazonon).
   
  3. Vigyázz a testi épségedre!
  Az USA-ban több ember hal meg a fekete pénteki shoppingolásban, mint cápatámadásban. 2006 óta heten vesztették életüket a vásárlási őrületben, míg a cápatámadásoknak kétévente egy halálos áldozatuk van.
   
   
  4. Ne autóval menj vásárolni!
  A fekete péntek elnevezés a 19. századból és a tőzsdéről származik, azt a napot hívták így, amelyiken összeomlott a börzén a kereskedés. A „vásárlós napra” a Black Friday nevet viszont a philadelphiai rendőrök aggaták rá, akiknek csak a bosszúság, a nagy forgalom és a szmog jutott belőle az akciós áruk helyett.
   
  5. Ne vegyél TV-t!
  Sok gyártónak van kifejezetten a Black Friday-ra gyártott „olcsósított” terméke. Ezek éppen annyival gyengébb minőségű, amennyivel a pénteki napon kevesebbe kerülnek. 2009-ben a Consumer Reports írt egy leleplező cikket, amely szerint a Sony és a Samsung is gyártott olyan TV-ket, amik megszólalásig hasonlítanak az éppen piacon levő termékeikhez, alaposan megvizsgálva őket viszont kiderült, hogy kevesebb funkcióval bírnak és olcsóbb alkatrészekből vannak összerakva.
   
  +1 Ne vásárolj Black Friday-en!
  A shop advisor-nál 2013 óta 6000 árucikk árváltozását követve kimutatták, hogy a Black Friday-en az átlagos árengedmény mindössze 5 százalék. Ez jóval kevesebb, mint a karácsonyt megelőző utolsó (tehát az aranyvasárnap előtti) szombat, amikor a vizsgált termékeknél átlag 17,5 százalék kedvezményt adnak. A boltok forgalma is akkor a legnagyobb. Nem véletlenül hívják egyre többen „szuper szombatnak”, valószínűleg csak idő kérdése, hogy ez a nap is intézményesüljön.
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés