Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés

Notice: Undefined variable: totalRows_aktualis_kategoria_szulo in /var/www/clients/client1/web160/web/cikk_belso.php on line 143
 • Európa legszebb adventi vásárai


  Szerző: Heuszler Annamária
  Talán a legjobb dolog az adventi időszakban az ünnepi készülődés mellett, az adventi vásárok csodás világa, amiknek olyan hangulatuk van, mintha egy varázslatos világba csöppennék bele, ahol fahéj és szegfűszeg illat száll a levegőben és minden puha, finom és szívmelengető. Úgy döntöttünk meglessük Európa legszebb adventi vásárait, bár elfogultak maradtunk, hiszen nálunk még mindig a Vörösmarty téri vásár a befutó. 


  Bécs

  Bécsi Advent
  Az osztrákok adventi vására a történészek szerint már több mint hét évszázaddal ezelőtt is létezett, így talán a legősibb karácsonyi vásár világszerte Bécsben van. Évente körülbelül három millió ember látogatja meg a bécsi adventi vásárt, a világ minden tájáról érkeznek turisták. Hazánkból is minden évben, a legtöbb utazási iroda indít buszos kirándulásokat az osztrák fővárosba advent idején, érdemes benevezni egy ilyen túrára, hiszen pár ezer forintért belépőt kapunk egy téli csodaországba.


  Brüsszel

  Brüsszeli advent

  A Belga fővárosban tartják Európa egyik legnagyobb karácsonyi vásárát, a brüsszeli st. Catherina téren, a vásár annyira híres lett, hogy 2003-ban megválasztották Európa legérdekesebb vásárának. Minden egy helyen van, ami egy csodás vásárhoz elengedhetetlen: árusok százai, puncs és forró tea, fahéj illat, sőt egy hatalmas óriáskerékre is felszállhatnak a Belga fővárosba látogatók advent idején.


  Koppenhága

  Advent Koppenhága

  Igazán mesebeli hangulatú Dánia legnagyobb karácsonyi vására, hiszen egy hatalmas vidámpark ad neki otthont évről évre. Körhinták és hullámvasutak díszkivilágításban, árusok és egy tó, amit télen korcsolyapályává változtatnak. Ha gyerekekkel keresünk adventi vásárt, akkor mindenképpen a koppenhágai-t válasszuk, garantáltan tátva marad mindenki szája.


  Prága

  Prágai advent

  A festői szépségű Prágában már november közepén feldíszítik az épületeket és felrakják az ünnepi díszeket. A Vencel téren található karácsonyi vásár, hasonlít a budapesti vásárokhoz, talán abban különbözik, hogy a Cseh főváros különleges koncertekkel színesíti az adventi vásárait. 
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Keresés

Legolvasottabb


Notice: Undefined index: szulo_id in /var/www/clients/client1/web160/web/inc_legolvasotabb.php on line 38

Notice: Undefined variable: totalRows_aktualis_kategoria_szulo_jobb in /var/www/clients/client1/web160/web/inc_legolvasotabb.php on line 50
Szilveszteri előkészületek - Így készülj fel időben a szilveszterre!