Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Nem vicc: a karácsonyi vásárlás halálos is lehet

  Hamarosan itt a karácsony, de természetesen a legnagyobb roham az utolsó pár napban éri a boltokat. Hatalmas stressz éri ilyenkor az embereket, de hogy ennek kritikus egészségügyi következményei is vannak, az csak most derült ki.
   
  Nem vicc: a karácsonyi vásárlás halálos is lehet
  Forrás

  A legfrissebb kutatások szerint a karácsonyi láz, az áhított ajándékokért való rohanás akkora stresszt okoz a szervezetnek, mintha lefutnánk a maratont. A pulzusunk az egekben, fáradtabbak vagyunk, mint valaha, és mintha a szívünk sem úgy kalapálna, ahogy kellene.
   
  Érdemes lenne kicsit nyugodtabban végigvinni a karácsonyi ajándékbeszerzést, de ahogy ezt a legtöbben minden évben elhatározzuk, úgy a legtöbben ugyanúgy rohanunk minden decemberben. Pedig van arra megoldás, hogy szenteste ne kimerülten, idegroncsként álljunk a kivilágított karácsonyfa mellett.
   

  Londoni vásárlókon, mérőműszerekkel végzett kutatások kimutatták, hogy az emberek 60 százaléka 32 perc után már kezd fáradni, ami természetesen az érdeklődésük csökkenését is magával hozza. A vérnyomás átlagosan 33 százalékkal nőtt, szívritmuszavar (!) pedig a kutatásban résztvevők 88 százalékánál volt.
   
  A megoldás a kutatók szerint azonban egyszerű: nem egy nagy bevásárló körúttal, hanem több kicsi vásárlással kéne beszereznünk az ajándékokat, így vigyáznánk az egészségünkre.
   
  A feszített tempójú, stresszes bevásárlás hasonlóan hat az emberi szervezetre, mint az intenzív sportolás, amelyet szintén nem szabad hosszan végezni. A tanulmány és a tapasztalatok szerint a rövid vásárlások kevesebb stresszel járnak, ráadásul a döntéseink is átgondoltabbak lesznek.
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés