Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Segítsd az állatokat télen, szükségük van Rád is!


  Szerző: Heuszler Annamária
  Ahogy beköszöntenek a fagyok, úgy egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve a körülöttünk élő állatok, kezdve azzal, hogy a téli hótakaró alatt a madarak nagyon nehezen találnak élelmet és folytatva azzal, hogy a kóbor kutyák és macskák a hidegben könnyen halálra fagyhatnak. Adunk pár tanácsot, amire mindenképpen figyelj oda a tél beköszöntével, hogy Te is tudatosan óvhasd állatainkat.

  Előző cikkünkben, már bemutattuk Nektek, hogyan készíthettek házilag madáretetőt, amivel hatalmas segítséget nyújtasz az itthon telelő madaraknak, akik ilyenkor nagyon nehezen találnak táplálékot maguknak. Most segítünk abban, hogy tudatosan segíts a többi állatnak is átvészelni a telet.


  Elkóborolva

  Kóbor kutya
  Sajnos egyre több gazdátlan állat kószál az utcákon, vannak olyanok, akiket ”gazdái” dobtak ki, vagy maguk szöktek meg, így, vagy úgy, nagyon veszélyes, ha a kutyák és a macskák télen magukra maradnak a szabadban. Ha olyan állatot látunk, aki feltűnően egyedül kószál az utcákon, akkor próbáljuk meg óvatosan befogni és siessünk a legközelebbi állatorvosi rendelőbe vele, vagy hívjuk az állatvédőket, akik segíteni fognak a további teendőkben. Ha nem sikerül valamiért befognunk őket, akkor egy régi pokróc és egy kis étel, ital is hatalmas segítség a bajba jutott állatoknak, addig, amíg a szakemberek ki nem érnek a helyszínre.


  Gazdiknak

  Állatok melegítés

  Saját kedvenceinkre is figyeljünk jobban oda télen, főleg, ha kertben tartjuk őket! Könnyen megfázhatnak a hidegben és akár egy csúnya tüdőgyulladás is lehet a vége annak, ha nem segítünk nekik felmelegedni. Ha éjszaka erős fagyok vannak, akkor engedjük be legalább az előszobába kedvencünket, vagy béleljük ki a házukat szénával, szalmával, ami szigetelő anyagként szolgálhat a hidegben. Fontos arra is figyelnünk, hogy mindig legyen friss vize háziállatunknak, ha úgy látjuk, hogy már jeges, fagyos az ivóvizük, mindenképpen cseréljük ki, hiszen csakúgy mint nálunk, az állatoknál is torokgyulladást okozhat a túl hideg víz ivása.


  Fogadj örökbe

  Menhely

  Egész évben túl vannak terhelve a menhelyek, télen pedig még több állatnak lenne szüksége arra, hogy meleg helyen vészelhesse át a telet. Azzal, ha örökbe fogadsz, egyszerre két állat életét mentheted meg, hiszen az örökbe fogadott állatkád helyét megkapja majd egy rászorult lélek. Amennyiben nem tudsz örökbe fogadni, akkor is segítheted a menhelyeket, nem csak anyagiakkal. Szedd össze a régi pokrócokat, meleg ruhákat és add be a menhelyre, hogy egy rászoruló állatnak megkönnyítsd a téli hidegek átvészelését.

  Ne feledd, az állatok a téli hidegben ránk, emberekre vannak utalva, maguknak ilyenkor sajnos nem tudnak segíteni, ezért fontos, hogy TE is tudatosan védd őket!
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés