Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Koccints diétás pezsgővel!

  Kalóriák? Egy gonddal kevesebb

  Koccints diétás pezsgővel!
  Az angliai Thomson & Scott végre felismerte a valós piaci igényt és olyan italokat dobott piacra, amelyek még a száraz pezsgőnél és a proseccónál is kevesebb cukrot tartalmaznak. A „Skinny” termékekben körülbelül feleannyi cukor található, mint a „hagyományos” buborékos frissítőkben, ennek köszönhetően már azok is vígan koccinthatnak szilveszterkor, akik eddig nem mertek a szigorú diétájuk miatt.
   
  A kalóriaszámolás bűvkörében élőknek persze minden nullánál magasabb cukortartalmú termék potenciális ellenség, ezért az ő segítségük érdekében megvizsgáltuk, hogy egy pohár „Skinny Proseccóban” hány gramm cukor van.

  Egy liter diétás prosecco körülbelül 7 gramm cukrot tartalmaz (mint említettük, feleannyit, mint egy átlagos prosecco), ez körülbelül 6,5 pohár pezsgőnek felel meg, ha leosztjuk. Tehát egy pohár „Skinny Proseccóval” nagyjából 1 gramm cukrot vesz magához, aki a diétás italt választja, ami igazán nem mondható olyan hatalmas cukorbevitelnek, ráadásul számolni is egyszerű, ha valaki többször szeretne koccintani az újévre az este folyamán.
  Ugyanakkor az alkoholnak attól még bőven van kalóriatartalma: minél magasabb az alkoholszázalék egy italban, annál több benne a kalória, függetlenül a cukortartalmától.
   
  A „Skinny Prosecco” és „Skinny Champagne” termékek egyelőre még csak az Egyesült Királyságban kaphatók, de ha valaki már idén diétás pezsgővel szeretné köszönteni az újévet, akkor az online rendelés is szóba jöhet.
   
   
  Plusz tippünk: nyerspezsgő. Ez az egyetlen pezsgőtípus, ami sokszor valóban nulla, azaz nulla gramm cukrot tartalmaz. 
   

  Száraztól-édesig (gramm/liter) 

   

  Brut Nature (nyerspezsgő), Pas Dosé, Dosage Zero: kevesebb, mint 3 gramm cukor
  Extra Brut: 3-6 gramm cukor
  Brut (száraz): kevesebb, mint 15 gramm cukor
  Extra Dry (félszáraz): 12-20 gramm cukor
  Sec (félédes): 17-35 gramm cukor
  Demi-Sec: 33-50 gramm cukor
  Doux (édes): 50 gramm feletti cukortartalom
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés