Téli koktélok a hideg estékre
												
                                                                                                												
												
                                                
                                                                                                
																								
                                                                                                
												 
												Szerző: Heuszler Annamária                                                                                                                                                
												                                                Sajnos már elmúlt a nyár, ezzel együtt a vízparti jeges koktélozások ideje is lejárt. Van egy jó hírünk, nem kell kivárnod a következő nyarat, ha egy finom koktélra vágysz, készíts téli italokat magadnak, mutatjuk hogyan!
 
Nincs is jobb annál, mikor a nagy melegben magunkhoz veszünk egy esernyős, hideg koktélt és elszürcsölgetjük a medence mellett, miközben élvezzük a nap sugarait a bőrünkön. Télen sem kell nélkülöznöd az érzést, csak éppen a medencét felváltja a kandalló, a jeges koktélok, pedig finom melegítő italokká változnak, mutatunk is pár szuper koktél receptet a téli időszakra!
Rumos tea
Hozzávalók:
	- 2 cl rum
 
	- 2 tk. cukor
 
	- Tea ízlés szerint
 
	- Citromlé
 
	- 1 fahéjrúd
 
Elkészítés:
Forrázd le a teát és hagyd állni kb. 5 percig. Keverd el a rumot a cukorral és a citromlével, majd öntsd hozzá a teához. Tedd bele a fahéjrudat és ha szükséges melegítsd újra kicsit.
Irish Caffee
Hozzávalók:
	- 15 cl feketeforró kávé
 
	- 3 cl ír whisky
 
	- 2 kávéskanál barnacukor
 
	- Tejszín
 
Elkészítés:
Főzd le a kávét, majd vegyél elő egy füles poharat és keverd össze benne a whisky-t a cukorral, majd óvatosan öntsd rá a kávét. Verd fel a tejszínt és egy kanál segítségével óvatosan lassan önts a kávéra, ízlés szerint szórd meg a tetejét egy kis fahájjal.
Puncs
Hozzávalók:
	- 1 liter száraz vörösbor
 
	- 250 g cukor
 
	- 1 dl rum
 
	- 1 liter narancslé
 
	- 2 kávéskanál fahéj
 
	- 1 teáskanál szegfűszeg
 
	- 1 narancs
 
	- 1 citrom
 
	- 5 dl víz
 
Elkészítés:
Hámozd meg a gyümölcsöket, és a héjukat tedd fel forrni a vízzel, mikor már forr, vedd alacsony lángra a tüzet és öntsd hozzá az alkoholokat és szórd hozzá a cukrot és a fűszereket. Melegítsd forráspontig, de vigyázz, hogy ne forrjon. Majd öntsd hozzá a narancslevet és dobd bele a gyümölcsök húsát. Forrón töltsd csészékbe és már fogyaszthatod is!