Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Házibuli vagy szórakozóhely?


  Szerző: Ivanyos Judit
  Hálás vitatéma. Vannak, akik otthonosabb körülmények között, mások különlegesebb helyszíneken szeretnek kikapcsolódni. Ez persze alkalomfüggő is, például egy szülinapot vagy a szilvesztert általában jobb otthon megünnepelni. Egy nehéz vizsga letétele után, azonban sokan extatikus tombolásra vágynak, amire a szórakozóhelyek alkalmasabbak.
   

  Szórakozóhely

  Hatalmas buli

  Előnyei

   
  A kluboknak, bároknak egyértelmű pozitívuma, hogy rengeteg profi fellépő közül válogathatsz. Budapesten például már szinte bármelyik műfajban megtalálhatod számításaid, akár egy elmélyültebb jazz-koncertre vagy egy vadabb rock-buliba vágynál. Ezeken a helyeken általában profi vendéglátósok készítik el az italokat, így nem kell attól félni, hogy rossz, pancsolt elegy kerül poharadba.
   
  Az sem hátránya a szórakozóhelyeknek, hogy frekventált helyen, általában a belváros közepén vannak, így az oda- és hazajutás is könnyen megoldható. Budapestnek nagy előnye, hogy a buli helyek nagyjából egy környéken csoportosulnak, így ha megunod az egyik helyet, pár lépés, és egy másikban találhatod magad. Nagyobb az esély, hogy izgalmas, vártalan dolgok történjenek, sosem lehet tudni, kibe futhatsz bele, meg lehet ismerkedni új emberekkel.
   

  Hátrányai

   
  A szórakozóhelyek nagy hátránya, hogy jóval drágábbak, mint a házibulik (italok, belépők ára). Számolnod kell azzal is, hogy a legtöbb belvárosi kerületben közterületen nem fogyaszthatod el az italodat – így a szórakozóhelyek fogságában kell töltened az egész estét. Nagy hátrány, hogy ezeken a helyeken könnyen beléd köthetnek ismeretlenek, de gyakori, hogy a biztonsági őrök vegzálnak. A tárgyaidra pedig nagyon oda kell figyelni, nyüzsgésben ugyanis mobiladnak, kedvenc kabátodnak bármikor lába kelhet.
   
  Tombolás, party
   
  Gyakran nem az ízlésednek megfelelő zenét kell hallgatnod, ráadásul olyan hangosan, hogy gyakran még saját szavadat sem hallod. Hétvégén sokszor nagy a tömeg, és meg kell küzdened az asztalért. Nincs nagy választék: iváson, pulttámasztáson és táncoláson kívül nem sok programlehetőség akad a szórakozóhelyeken. Egy zsúfolt, hangos hely nem igazán alkalmas mélyebb ismerkedésre, általában bemutatkozáson és telefonszámcserén kívül nincs másra lehetőség.
   

  Házibuli

  Előnyei

  A házibulik előnye, hogy ismerős arcok között lehetsz, nem kell ellenszenves, ismeretleneket kerülgetned egész esete. Sokkal több lehetőség van elmélyülten beszélgetni, igazán megismerkedni új emberekkel, és félrevonulni, ha valaki megtetszik. Számos program közül választhattok: zenehallgatás, társasjátékok, ismerkedős játékok. Boltban vásárolni sokkal olcsóbb, mint szórakozóhelyen, azonban arra figyelni kell, hogy napközben szerezzétek be a muníciót, mivel sok városban, budapesti kerületben már nem adnak el este 10-11 és hajnal 6 óra között alkoholt. Előnye, hogy ti választjátok meg, milyen zenét hallgattok, és nem kell alkalmazkodni a szórakozóhelyek dresszkódjaihoz sem.
   
  Bármikor lepihenhetsz valamelyik szobában, illetve pároddal vagy a bulin megismert szimpatikus ismeretlennel is könnyebben vízszintes helyzetbe kerülhettek. Ruháid, értékeidet biztonságba tudhatod. Nincs tömeg, nem kell asztalt foglalni. Az illemhely pedig általában sokkal tisztább.
   
  Házibuli
   

  Hátrányai

   
  Házigazdának mindig nehéz dolga van – figyelnie kell arra, hogy mindenki jól érezze magát, és persze az étel-ital pótlását is neki kell megoldania. Sajnos előfordul, hogy egy házibuli nem úgy sikerül, ahogy terveztétek: nem jön el elég ember vagy befullad, és szépen lassan lelépnek a vendégek. A szomszédság miatt pedig általában nem is lehet hajnalig tombolni.
   
  A házibuli is be tud fulladni
   
  Vigyázni kell a berendezésre, gyakran elfogynak a poharak vagy éppen nincs elég szék. Limitáltak az ismerkedési lehetőségek is. Ha valakiből kikívánkozik a betermelt tápanyag, azt biztosan a házigazdának kell összetakarítania. A vendégeknek nem illik túl hamar távozni, de az sem jó, – ha a házigazda jelzéseire rálegyintve – reggelig csapatják a bulit. Mindig előfordulhatnak balesetek, például a sörcsap mondja fel a szolgálatot, vagy a kerti grillsütő hagy cserben minket.
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés