Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • 10 + 1 magyar adventi vásár

  Már kezdetét vette az adventi időszak, az első gyertyát már meg is gyújthattuk a koszorún. Szépen lassan ünnepi díszbe öltöznek az utcák, az asztalra is egyre több finomság kerül. Itt az ideje beszerezni a karácsonyi ajándékokat is – összegyűjtöttük a legjobb adventi vásárokat az országban.
   

  Vörösmarty tér - a világhírű

  Vörösmarty tér
  A Vörösmarty téren található adventi-karácsonyi vásár nem csak Magyarország, de egész Európa egyik legismertebb téli turisztikai eseménye. A múlt évben a dobogó tetején ált a Sunday Times vásárválogatásában, de berakták a Travel & Leisure tízes listájába, illetve az Expedia Times és a The Daily Telegraph toplistájába is.
   
  Az idén november 28-án megnyitott vásáron 121 kézműves árulja karácsonyi portékáit, ékszereit, kerámia tárgyait, szűcs- és bőrmunkáit. Emellett rengeteg gasztronómiai ínyencség és ünnepi forró ital várja a látogatókat. A tér sarkában álló színpadin dzsessz, utcazene és világzene hallható minden hétköznap délutántól, hétvégén pedig már délelőttől késő estig. A gyerekeknek játszóházat és egy – a 1930-as években készített –, körhintát állítottak fel. A téren található hatalmas adventi koszorún minden vasárnap meggyújtanak egy gyertyát.
   

  Városháza park – a zenebolondoknak

  Városháza parka
   
  A Városháza parkban minden vasárnap betlehemes játékot láthatunk a színészhallgatók előadásában. Diákcsoportok és hagyományőrzők pedig az aktuális adventi gyertyát gyújtják meg, majd a Virtuózok tehetségkutató zenészei lépnek színpadra. Esténként dzsesszkoncerteket hallhatunk: Gájer Bálint és Oláh Dezső estjét Szűcs Gabi Christmas Swing, majd Kozma Orsi és Cseke Gábor Kiskarácsony című koncertje követi, az utolsó vasárnap pedig a Swing a la Django zenél.
   

  Erzsébet tér - különleges ízekkel

  Elsősorban ínyenceknek alánjuk a magyar ízek karácsonyi vásárát, amelyet december 12. és 23. között tartanak, a belépés ingyenes. A vásáron többek között krémsajtokat, erdélyi füstölt csülköt, pálinkát, fahéjjal kevert akácmézet és csokoládékülönlegességeket is kóstolhatnak a látogatók. Az egyedi gasztro-kínálatot a sajtok koronázzák meg - lesz füstölt parenyica, mozzarella, lilahagymás, paprikás, petrezselymes-fokhagymás krémsajt és töltött parenyicatekercs is.

   

  Pécs - Adventi Kézműves- és Mesevásár

  Pécs
   
  November 28-án nyitotta meg kapuit a pécsi Széchenyi téren található vásár, és december 21-ig tart. A tér színpadán egész hónapban ünnepi műsorokat láthat a nagyérdemű, illetve Mikulás ház várja a kicsiket. Minden vasárnap kóruszenészek éneke csendül fel a vásári forgatagban, a Városháza erkélyéről pedig koncertet ad a Pannon Zenebaráti Kör. Forralt bor illata édesíti a hangulatot, minden hétvégén állatsimogató a Betlehem mellett. A jótékonysági esemény keretében pedig naponta egy-egy rászoruló gyermek kap ajándékot, valamint szombatonként jótékonysági játszóház várja a gyereksereget.
   

  Szeged – tündöklő fényszarvas

  Szeged
   
  A szegedi ünnepi móka november 28-tól december 24-ig tart. Idén új karácsonyi dekorációval bővült a köztéri repertoár, illetve a népszerű fényszarvas kompozíció is tündököl a Dugonics téren. A Klauzál téren hatalmas karácsonyfa áll, a Dugonics téren ünnepi koszorú, a Széchenyi téren pedig a faházas karácsonyi vásár várja a látogatókat. Az ünnepi kedélyeket tovább fokozza, hogy december 11. és 14. között jégvarázs fesztivált tartanak a Klauzál téren, ahol lesz jégszobrász-show, izgalmas zenei programok és még egy karácsonyi csokigyár is.
   

  Kaposvár – betlehemes meghittség

  Kaposvár
  A kaposvári karácsonyi ünnepi hetek november 30-án kezdődnek és december 21-ig tartanak. Az ünnepségsorozatot a város főterén, a Kossuth téren rendezik meg. A kaposvári székesegyház oldalában felépített, különleges, faragott betlehem egyedülálló meghittséget kölcsönöz az ünnepségnek. A kaposvári Pajta Színházban betlehemes játékok, karácsonyi koncertek és meleg italok várják a feltöltődni vágyó nagyérdeműt. A főtéren ínycsiklandó forralt bor és finom meleg ételek kaphatóak, és hangulatos szabadtéri kézműves karácsonyi vásár színesíti a mindennapokat.
   

  Székesfehérvár - Fehérvári Advent

  Székesfehérvár
   
  November 30-tól december 24-ig ünnepi gúnyát ölt Székesfehérvár belvárosa is. Karácsonyi kézműves vásárt tartanak gyönyörűen kidíszített bódékban. A Fehérvári Advent rendezvénysorozat keretében a Városház tér színpadán óvodás és iskolás zenés színjátékok és karácsonyi műsorok várják a nagyérdeműt. A Püspöki Palota fenségesen feldíszített udvara minden héten megnyitja kapuit, hogy betérhessen a látogatók.
   

  Eger – izzó karácsonyfa

  Eger
   
  A város frissen felújított főterén, a Dobó téren tartják meg idén november 28 és december 24. között az adventi vásárt. Az ünnepi kavalkádban bolyongva kézműves termékekre, édességekre, puncsra és forralt borra lelhet a karácsonyra készülő látogató. Az adventi színpadon pedig ünnepi programok szórakoztatják a közönséget.
   

  Győr – Advent és Téli Fesztivál

  Győr
   
  November 28-tól December 26-ig ünnepi díszfényeket ölt a belváros. Forralt bor és sült gesztenye illata száll a levegőben. A Téli Fesztivál keretében a Széchenyi téren újra látható lesz „mindannyiunk karácsonyfája, az adventi koszorú”, a gyerekek örömére pedig ismét elindul a kisvonat és a körhinta. Megcsodálhatják a látogatók a téren a betlehemet, a rénszarvasszánt és az ünnepi fényjátékot is. Az események csúcspontja a város óévbúcsúztató programja, amit szintén a belváros szívében tartanak.
   

  Debrecen – ünnepi gúnyában

  Debrecen
   
  November 30-án nyitja meg kapuit a Debreceni Advent 2014 és december 24-ig tart. Meghitt karácsonyi vásár és szórakoztató programok varázsolnak ünnepi hangulatot Debrecen utcáira. A belváros ünnepi díszbe öltözik. Fényárban és fényszökőkútban úsznak a Piac utcái, valamint ismét felállítják a város karácsonyfáját. Az ünnepi díszkivilágítás november 30-től, egészen vízkeresztig tündököl.
   

  + 1 Gresham-palota – tipp-toppon

  Gresham-palota
  A nem mindennapi luxusvásárt idén először rendezik meg a budapesti Four Seasons Gresham Palace fennállásának 10. évfordulójának alakalmából. A hotelben tartott vásárra ingyenes a belépő, bárki betérhet november 25 és december 30 között. A fehér-piros pavilonok között különböző exkluzív termékek közül válogathatunk a Herendi porcelánoktól kezdve, a Neroli parfüméria termékein keresztül, magyar tervezők egyedi ruhadarabjaiig. Azokat is szívesen látják, akik csak nézelődni térnek be, hogy megcsodálhassák végre a szecesszió és az Art Deco jegyeit ötvöző, világhírű palotát.
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés