Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés

Notice: Undefined variable: totalRows_aktualis_kategoria_szulo in /var/www/clients/client1/web160/web/cikk_belso.php on line 143
 • Arcformák és sminktippek - II. rész

  A múlt héten már bemutattunk nektek néhány arcformát, most következzen a cikksorozatunk második része!

   

  Ovális arc

  Például: Gwyneth Paltrow, Mariah Carey, Drew Berrymore
   
  Drew Berrymore
   
  Jellemzői:
  A homlok vonala picivel szélesebb az áll vonalánál. Ez az ideális arcforma a divatvilágban, lényeges korrekciót nem igényel.
   
  Frizura:
  Szinte minden fajta és formájú frizura illik ehhez az arcformához. Legjobbak a hátrafésült fazonok, melyek kiemelik az arc formáját.
   
  Smink tipp:
  Az arccsonton használhatunk korall vagy pink színű pirosítót. A megfelelően kiválasztott smink színek feldobják az arcot.
   

  Háromszög alakú arc

  Például: Scarlet Johanson, Liz Hurley, Amanda Peet
   
  Amanda Peet
   
  Jellemzői:
  Erős áll, magas arccsonttal – a halánték felé keskenyedő arcforma. A homlok viszonylag széles, de mérsékelten.
   
  Frizura:
  Egy helyesen megválasztott frizura a titka a kompenzálásnak. Fejtetőn laza, akár hullámos, de dús hatású frizura, mely az arc oldalánál keskenyedő, fejhez simuló fazon.
   
  Smink tipp:
  Kompenzálnunk kell az arc formáját – szélesíteni az arc homlok részét. Világosabb alapozót vagy púdert használjuk a homloknál, úgy hogy a hajtőtől a homlok közepe felé vigyük fel. Az arc széles részét keskenyíteni tudjuk – sötétebb (barnás) alapozóval, a járomcsonttól haladva lefelé és az arc belső része felé haladva. Ügyeljünk, hogy az átmenet ne keltsen maszkos hatást.
   

  Hosszúkás arc

  Például: Liv Tyler, Kate Beckinsale,
   
  Liv Tyler
   
  Jellemzői:
  Az oválisnál kissé nyújtottabb, keskenyebb arcforma, gyakran magas homlokkal párosulva. Az arc rövidítése és szélesítése a cél.
   
  Frizura:
  Előnyösek a frufrus frizurák, de kerüljük a hosszú és lógó frizurát, és a túl rövid, fejtetőre eső bubifrizurát. Jól állnak az arcformához az egyenes frufruk, és az arc melletti haj volumenének növelése (egy kis hajcsavarással elkerülhetjük, hogy az arcunkhoz tapadjon). Ideális az állig érő kleopátra-frizura. Kissé homlokba húzott haj (akár frufruval) az áll körül lány íveket követő frizura oválisabbá formálhatja az arcunk formáját. Ha egyenes a hajunk, akkor beszáríthatjuk ívesebbre.
   
  Smink tipp:
  Az arccsont alá helyezett pirosítóval szélesíthetjük az arcformát. Mellőzzük az erős rózsaszín és vöröses árnyalatokat. A pirosítót a fültőtől az orcák felé vigyük fel, majd enyhén a hajtövekig, fel a homlokig – kerekítsük az arcot a homloknál is, de ne menjük túlságosan a homlok közepe felé, csak a hajtöveknél, halántéknál – úgy mintha képzeletben az arccsontunk és a halántékunkon egy félhold alak lenne, mely véget ér a homlok közepe előtt valamivel.
   

  Kerek arc

  pl: Jennifer Hudson, Cameron Diaz, Fergie
   
  Cameron Diaz
   
  Jellemzői:
  Telt, esetleg „pufók” arc (húsos orcák). Az esetek többségében kiugró járomcsonttal és kevésbé hangsúlyos állrésszel párosul.
   
  Frizura:
  Szinte kötelező jelleggel a homlokot ne takarjuk el, a frufruval lágyíthatunk a vonalakon – ideális az oldalra fésült, laza, hosszú frufru. A frizura oldalsó hajtincseit bátran fésüljük kissé az arc felé – így keskenyítjük az arcunk vonalait. A hosszabb, vállig érő frizura szintén nyújtja az arcot. Rövid frizuránál: hátrafésült frizurák állnak jól, vagy a hegyes pajesszal vágottak szintén keskenyítik az arcot. Előnytelen a hajpánt viselet, mert leszorítja a hajat.
   
  Smink tipp:
  Hangsúlyozzuk a szemeket, egy feltűnő tekintet elvonhatja a figyelmet a túl kerek arcformától. A járomcsont felé használjuk meleg, barnás színeket, s fölé egy leheletnyi világosabb pirosat vigyünk fel egy puha ecset segítségével. Az arccsont kiugró részét világos púderrel takarhatjuk el. Az áll alsó részét barnás tónusú alapozóval fedjük el, szépen és egyenletesen, hogy ne legyen éles átmenet.
   
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Keresés