Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Szilveszteri meghívótippek

  – avagy élet a Facebook csoporton túl

  Napjainkra szinte teljesen kiment a divatból szilveszteri meghívót küldeni – postai úton. Az emberek többsége ugyanis emailben, vagy Facebook-on keresztül invitálja meg barátait egy kis házibulizásra.
   
  Modern világban élünk, amit egyre inkább az internet világa által nyújtott lehetőségek, szolgáltatások uralnak. Ami biztos: az embereknek még mindig van „működő fantáziájuk”, vagyis van élet a Facebook-on túl. Ez igaz a meghívók világára is. Számos csatorna áll rendelkezésünkre barátaink, ismerőseink meginvitálására a szilveszteri party adtán, nem kell rögtön a Facebook profilunkba bejelentkezve összetoborozni a vendégsereget. A Szilveszter.hu lakberendezője, Lucza Krisztina megosztotta velünk a legfontosabb teendőket, hogy hogyan készítsünk házilag stílusos és egyedi szilveszteri meghívókat.
   
  Szilveszteri meghívótippek
   
  A papír alapú szilveszteri meghívók széles skálájával találkozhatunk ajándék és papírírószer boltokban. Egyre inkább elterjedtebbek a kézzel készített, naturális alapanyagokból készült kis kártyák.
  Árkategóriájukat tekintve sajnos elég drágán lehet ezekhez hozzájutni, hiszen igen költséges az előállításuk.
   
  A szilveszteri meghívókat készíthetjük saját kezűleg is, ám ne higgyük azt, hogy sokkal olcsóbban fogunk kijönni. Elég, ha egy merített papír árát vagy a szalagdekorációkat vesszük alapul. Mindezek ellenére a végeredmény magáért fog beszélni: egyedi, stílusos és saját kezünk munkájaként fog a vendégek kezébe érkezni.
   
  Ha igazán pofás szilveszteri meghívó elkészítésére vágyunk, fordulhatunk grafikushoz vagy akár saját magunk is megtervezhetjük a modern meghívókat. Erre is számos számítógépes szoftvert hívhatunk segítségül.
   

  Tippek a jó szilveszteri meghívóhoz

  • Névre szóló legyen
  • Legyen rajta: időpont, hely, rövid „programmenet”
  • Fontos, hogy egyedi legyen.
  • Stílusa harmonizáljon a helyszín kiválasztott dekorációjával
   
  Szilveszteri meghívótippek
   

  Tippek saját kezűleg elkészíthető meghívókhoz

  Meghívó parafa dugóból

  A parafa dugókat többféleképpen is felvághatjuk. Legmutatósabb, ha hosszában vágjuk fel őket, így szabályosan tudjuk felragasztani a borítékokra. Ha nem ragaszkodunk a szabályos formákhoz, ugyancsak jól mutatnak a kisebb darabokra vágott elemek is. Kreativitásunkat tovább követve a kis darabokat rendezzük el évszám formájába. Ha a naturális parafaszínt szeretnénk kicsit „szilveszteresíteni”, kenjük be őket csillámporral.
   

  Meghívó szilveszteri kellékek segítségével 

  Ragasszunk konfettiket a borítékokra. Ezeket ugyancsak felhelyezhetjük véletlenszerű alakzatokban, évszám formájában, engedjük szabadjára a fantáziánkat. Jópofa ötlet a malacka, négylevelű lóhere, pezsgőspohár is.
   
  A borítékok belsejét is megtölthetjük konfettikkel, akár szerpentint is beleragaszthatunk a belső fedelére, ami kinyitáskor kipöndöríthető a boríték belsejéből.
   
  Magát a meghívót készíthetjük 2 az 1-ben funkcióval is: készítsünk mini kalapokat, amik belepasszolnak a borítékokba, így ezeket a buliban a vendégek előszeretettel viselhetik majd.
   

  Meghívó álarc formájában

  Mindenki ismeri a tipikus szemüveg álarcokat. Ezek szintén nagyon egyszerűen elkészíthetőek, csupán a sablont kell kivágnunk, díszítsük konfettivel, aggasszunk rájuk szerpentint, kenjük be csillogó festékekkel. A belsejükbe írhatjuk a meghívó szövegét.
   

  3D-s meghívó papírból

  Vágjunk ki Szilveszterre jellemző alakzatokat – malacka, négylevelű lóhere, kéményseprő, pezsgős üveg stb. Ezeket ragasszuk a meghívó belsejébe harmonika alakzatú csíkokkal rögzítve, amik kinyitáskor 3D-s hatást fognak majd tükrözni.
   

  Anyósnyelv meghívóként

  Vegyünk dekoráció nélküli anyósnyelveket, legpraktikusabb, ha sima papírból készülteket találunk. Ezekre írhatjuk a meghívó szövegét, ami a síp megfújásakor kipöndörödve láthatóvá válik.
   

  Így küldjük el a szilveszteri meghívót

  A legtradicionálisabb út a posta. A mai világban már ritka számba megy, ha valaki a postástól levelet, akár képeslapot vehet át. A legtöbben hozzászoktunk a hivatalos levelekhez és persze a sárga csekkekhez.
   
  Amennyiben az esemény előtt lehetőségünk van személyesen összefutni a meghívottakkal, beszéljünk meg egy találkozót velük, így akár „tömegesen” is elintézhetjük az átadást.
   
  Ha környezetvédőként ragaszkodunk az elektronikus világhoz és nem szeretnénk több fát kivágni, küldjük el email-en keresztül a számítógépes programmal megtervezett szilveszteri meghívót a vendégseregnek.
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés