Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Hogyan használjuk helyesen az arcpirosítót?

  Nemrégiben lelibbentettem a fátylat a szempillaspirálokról, most pedig szeretnék pár szót ejteni az arcpirosítókról. Ez is egy olyan alapvető és fontos készlete a kis sminkes táskánknak, amelyet pontosan és jól szükséges megválasztanunk. Üde és friss árnyalatot ad az arcunknak, kiemel és formázza vonásainkat.
  Hogyan használjuk helyesen az arcpirosítót?
   
  Vágjunk is bele a közepébe, nézzük a főbb állagokat:
  • por alapú: ez a legelterjedtebb, tömör és pik-pak elfér a táskában. Könnyen felvihető egy ecset segítségével. A baj akkor történik ha megreped, eltörik és porlani kezd. Mi a teendő ekkor? Szedjük ki a tartóból, zúzzuk porra, majd óvatosan vissza a tartóba. Vegyünk pár csepp alkoholt, cseppentsük rá, és hagyjuk megszáradni, és voila, pár nap múlva használhatjuk újra!
  • Krémes állagú: ezt a fajtát inkább nyáron javaslom. Nem kell hozzá ecset, használhatjuk az ujjunkat is. Zsíros bőrre nem szerencsés választás.
  • Géles: hasonló, mint a krémes, csak annyiban különbözik, hogy az állaga zselés és annyira nem erőteljes a színhatása a bőrön.
  • Folyékony állagú: a gyors száradása miatt nehezebb vele dolgozni, nem beszélve arról, hogy ki is folyhat a táskánkban, ami nem kellemes...
   
  Hogyan használjuk helyesen az arcpirosítót?
   

  Milyen arcpirosítót vegyek?

  A döntés a tiéd, próbáld ki mindegyiket valamelyik boltban, és dönts úgy, hogy szem előtt tartva mekkora a kiszerelés, milyen a színe és melyik használata esik jobban kézre.
   
  A világos bőrűeknek javaslom a barackos és halvány pinkes színeket, ha pedig nem hófehér a bőröd választhatsz egy kicsit erősebb árnyalatot is. Sötét bőrre a téglás színeket javaslom. 
  Hogyan használjuk helyesen az arcpirosítót?

  Hogy rakjam fel a pirosítót?

  Nem is olyan rég írtam az arcformákról, nézd meg a cikket, adtam pár tippet az egyes formák sminkelési praktikáiról. Mondok egy általános elvet, amelyet ki tudsz próbálni. Jobb kezed hüvelykujjával érintsd meg a jobb fültövedet fönt, a mutatóujjadat nyújtsd ki és érintsd meg az orrod alsó részét – a két ujjaid L alakban van – mutatóujjad mintha a szád felső részénél, kicsit sréhen helyezkedik el, a bajusz vonalánál. Na, most stabilan tartva a hüvelykujjadat, a mutatóujjadat mozdítsd felfelé, és most ki tudod tapintani az arccsontodat. Ide kell a pirosító! Az arccsont felső részétől maximum az orca közepéig – szemközép tengelyig érjen. Orrig ne menjen le, az már túl sok! Remélem jól magyaráztam és most a fél ország keresi az arccsontját!
   
  Másik megoldás: fogj egy ceruzát és sréhen, a fentebb említett pontokat érintve tartsd oda.
   
  Lányok, sok sikert, ha bármilyen kérdésetek lenne, keressetek meg, szívesen segítek!
   
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés