Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Hogyan turbózd fel a hagyományos szettedet partyzáshoz?

  Tippek és trükkök, hogy hogyan turbózd fel a hagyományos szettedet és készítsd belőle party ruhát szilveszterre. Csillogni régi göncben is lehet szilveszterkor.
   
  Mindenkivel előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban hívják meg egy szuper szilveszteri bulira, vagy aznap dönti el, hogy végül elmegy szórakozni, és nem otthon tölti el az estét a tévé előtt, kabarékat nézve. Így hirtelen szüksége lehet egy partyképes szilveszteri szettre, ami valljuk be, minden esetben gondot okoz, mert hát úgysincs soha egy göncünk sem… A Szilveszter.hu stylist-ja, Törzsök Alexandra tippeket és tanácsokat adott nekünk, hogy hogyan turbózzuk fel a hagyományos szilveszteri szettünket.
   
  Hogyan turbózd fel az unalmas szilveszteri szettedet
   
  Ha barátnőktől, hölgy ismerősöktől, rokonoktól sem tudunk kölcsönkérni hirtelen valami ütős szerkót, és időnk vagy pénzünk sincs aznap vásárolni egy új ruhát, akkor bizony kénytelenek leszünk alaposan átkutatni a szekrényünket, és bízni benne, hogy az ott megtalálható darabok egyrészt legalább nagyjából megfelelnek még az aktuális divatnak és trendeknek, másrészt nem híztuk ki…
   
  Félretéve a tréfát, szeretnénk most olyan tippeket és ötleteket kínálni a szilveszteri szettedhez, ami nem igényel millós költségvetést (mert hát lássuk be, egy Hervé Légerben, Diorban vagy más hasonló árkategóriájú ruhában nagyon könnyű dolgunk lenne), és idő ráfordításban is passzol az ünnepi hajrához.
   
  Hervé Léger ruhák szilveszterre

   

  Talán a te szekrényedben is lapul egy kis fekete.

  Ha nem, szerezz be egyet, nem hiába ismételgetik unalomig a női magazinokban, hogy a nő legjobb barátja a gyémánt után a kis fekete. Ugyanis ezt a ruhát szinte bármilyen kiegészítővel passzinthatod, azokkal a stílusát is alakíthatod. Ha bulizni mész, színes, flitteres, neon kiegészítőkkel dobhatod fel, ezek remekül fognak mutatni a színes éjszakai fények alatt. Elegánsabb esten egy csinos és szolid magassarkúval, gyöngysorral kiegészítve (persze nem muszáj igazgyöngyöt viselned) nem hibázhatsz.
  Konzervatív körökben – ha nem túl mini az a kis fekete – egy elegáns kardigánnal, boleróval, pulóverrel felvéve egy nagyinál sem vered ki a biztosítékot.
   
  Ha kicsit jobban ráérsz, és van egy túl rövid, túl hosszú, túl ilyen-olyan ruhád, alakítsd át egyszerű módszerrel.
   
  Például passzintsd egy más anyagú toppal, vágd le, varrj az aljára csipkét, rözgíts rá szegecseket (még mindig menő), varrj hozzá egy más funkciójú ruhadarabot (például egy sima fekete ruhára egy csillogó mellénykét, amit már nem vennél fel, de a ruhára varrva csodás új stílusú viseletet kapnál).
   

  Ne félj az újdonságoktól!

  Lehet, hogy úgy érzed, sok stílus kombináció távol áll tőled, de amikor kipróbálod, rájössz, hogy csak azért nem játszottál ezzel eddig, mert beleragadtál a szokásaidba. Gondolj itt a szokásos farmer + póló kombóra, amit olyan egyszerű felkapni magadra, utána persze slamposnak érzed magad, de elárulom, hogy csak azért, mert nem mertél bele vinni egy kis játékosságot! Így van ez a szilveszteri összeállításokkal is. Gondold át, milyen helyre mész, és milyen emberek között fogod tölteni az estét, és ha nem érzed kellemetlennek, próbálj ki új dolgokat. Talán nem pont neked való tipp, esetleg a barátnődhöz jobban illene? De mit szólnál ahhoz, hogy az elegáns ruhádat egy menő csizmával viselnéd? Persze azért maradj a korosztályodhoz illő újdonságoknál!
   

  Ne hagyd magad megtéveszteni!

  Azaz, ha mégis vásárlásra adod a fejed, ne dőlj be a trükköknek, láss a ruha lényege mögé! Miért vennél meg egy olyan ruhát sok-sok pénzért, amit te magad is össze tudnál állítani sokkal kevesebb pénzből? Csodás egy ruha, ha hosszú, lágy esésű, és még egy nyakék is díszíti! De ha jobban belegondolunk, ezt mi is létrehozhatjuk. Egy régi, de nem kopott (!) ruhánkat egy karakteres nyaklánccal annyira feldobhatjuk, hogy magunk sem ismerünk rá utána! Ezzel a trükkel sok ruhát eladnak a gyanútlan vásárlóknak.
   

  Kutasd át alaposan azt a gardróbot!

  Az a baj az öltözködéssel néha, hogy ha egyszer megvettünk egy ruhadarabot, és elképzeltük, melyik cuccokhoz fogjuk tudni felvenni, ezek a képek berögzülnek a fejünkbe, és többé nem tudunk kilépni a saját gondolataink sokszor unalmas keretéből… Mire gondolok pontosan? Gondolj egy sima fekete szoknyára: tudod, hogy illik ahhoz a kis fehér topodhoz, jól fog mutatni azzal a piros magassarkúval is, stb. De egy idő után már nem gondolsz erre a darabra kreatívan variálható eszközként! Eszedbe sem jut, hogy ha feljebb húzod, beletűrsz egy blúzt, és a derekadnál körbefogod egy övvel, szinte egy vadonatúj, egyberuhának látszó szerelést kaphatsz. Gondolj mindig a ruháidra olyan tisztelettel és ötletességgel, mint amikor megvetted, akkor nem szürkül el a szekrényedben, és így később nem fogod úgy érezni az óriási szekrényed tartalma előtt állva, hogy nincs mit felvenned. Még egy jó indok a kutakodás mellett: akinek nincs tonnányi ruhája, az is elfelejti néha, hogy mi is lapul a szekrény alján… Talán pont az idei szilveszteri szetted?
   
  Hogyan turbózd fel az unalmas szilveszteri szettedet
   

  Legyen egy ismertetőjeled az öltözködésben.

  Persze stílusosan! Ne arról jegyezzenek meg az emberek: “Tudod az a lány, aki a pultnál állt abban az ízléstelenül rövid neonzöld szoknyában. – Tudom! Hol érzi magát, a disco-feverben? 2013-at írunk, könyörgöm.” Legyél egyedi, de valami kedves, csinos dolog legyen az, ami megragadja az embereket! Egy kiegészítő, ami nem taszító, és a férfiak is meg mernek szólítani, érdeklődni az érdekes kiegészítő láttán. Egy egyedi színvilág, hajviselet, cipő forma (amiben azért nem esel orra)… Légy egyedi, de őszinte, és maradj önmagad!
   

  Egyúttal lepd meg az embereket, és ne zárkózz el a dicséretek elől!

  Nem azért öltözünk fel csinosan, sminkeljük magunkat, és húzunk esetleg magassarkút, hogy amikor a szilveszteri szettünket dicsérik, azt mondjuk: “Ó, ez! Csak egy régi gönc.” Örülj neki és élvezd ki, ha dicsérnek, köszönd meg, és bátran mesélj róla, ha kérdezik, mégis hogyan voltál képes rá, hogy ilyen szépen rávarrd azt a csipkét, hogy hogy lehet az, hogy ebből a sima ruhából, amit együtt vettetek, ilyen különleges, egyedi darabot varázsoltál, hogy honnan vetted az ötletet, hogy a cipődre díszt készíts, amivel megúsztad, hogy egy kisebb vagyont adj ki egy újabb designer darabra, ami súlyos gubancokat okozott volna a kosztpénz beosztásakor…
   
  Nem utolsó sorban érezd jól magad! Azért öltözködünk, hogy tetsszünk magunknak és másoknak, de mindez semmit nem ér, ha nem tudod elengedni magad, és az év végén csalódottan veted a földre csodás szilveszteri szettedet.
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Keresés