Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Hogyan készítsük elő bőrünket sminkelés előtt?

  Arctisztítás 3 lépésben.

  Egy nő életében nem is egy olyan alkalom adódik, amikor tudja, pár nap múlva szép sminkkel kell megjelennie valahol. Bőrünket szükséges felkészíteni, hogy tökéletesen nézzünk ki, és a sminkünk is hibátlan legyen az alkalomra! Az alapos smink előtti bőr előkészítéséhez csak pár dologra szükséges odafigyelnünk, amiket a hétköznapokban is könnyedén be tudunk tartani. Vegyük csak sorra ezeket!
   

  Az arcbőr előkészítése

  Az arcbőr előkészítése olyan, mintha bőrünket az alapozás alapozásához készítenénk elő. A szép és hidratált bőr titka sok folyadék bevitele. Azok a bizonyos fránya szemkarikák mértéke is csökken, amennyiben elegedő vizet iszunk. Az arcbőrünk előkészítése tehát egy fontos lépés, és a tökéletes smink alapja.
   
  A bőr előkészítése három egyszerű lépésben
  1. Tisztítás
  2. Tonizálás
  3. Hidratálás
   

  Tisztítás

  A zsíros bőr tisztításhoz használhatunk sószappant, arctejet, arctisztító habot vagy készítményeket, melyekben masszírozó és tisztító golyócskák vannak, vagy arclemosó tejet. A zsíros bőr előkészítése esetén ajánlatos egy pakolást felraknunk, mert így könnyen beállíthatjuk bőrünk víz- és zsírtalmát.
   
  Nagyon száraz bőr esetén ajánlatos heti 1-2 alkalommal egy jó és alapos arcradírozás, mely során bőrünk felső hámrétegét eltávolítjuk, ledörzsöljük – mert itt találhatóak az elhalt hámsejtek, amikre már nincsen szükségünk – majd krémmel hidratáljuk bőrünket. Ha nem távolítjuk el a felesleges hámsejteket, nem fogunk tudni szépen alapozni a sminkeléshez.
   
  Arctisztítás nagyon fontos a sminkelés előtt
   
  Enyhén hámló bőr esetén bőrradírt használhatunk; száraz bőrnél hidratálót és nem túl zsíros krémet, melyet finoman masszírozzuk be a bőrünkbe.
   
  A hidrátáló krém segít, hogy megfelelő textúriájú legyen a bőrünk, egyenletessé teszi a rá felkent alapozót, és óvja azt a felesleges festék bejutásától.
   
   

  Tonizálás

  A boltokban nagyon sokféle készítményt lehet kapni. Ha zsírosodásra hajlamos bőrünk, használjuk a hétköznapinál erősebb – zsírtalanító készítményt, mint például vizes alapú krémet. Ha arcbőrünk érzékeny, allergén mentes termékek tökéletes célt szolgálnak. Amikor arctonik használatáról beszélünk, és főleg az alkoholmentes készítményeket ajánlom, ezek kíméletesebbek a bőrünkhöz!
   
  Bőrápolás
   

  Hidratálás

  A hidratálás során az arckrém segít, hogy bőrünk megkapja a szükséges tápanyagokat és „életre keljen”. A krém egy védelmet alakít ki a bőr számára, segít hogy egy kiegyensúlyozott textúrájú bőrt kapjunk. Egy jól hidratált arcbőrön az alapozót szebben el lehet dolgozni, és természetesen tartósabb is lesz a sminkünk. Ha egyenlet bőrünk zsír- és nedvességtartalma, nos, akkor ebben az esetben az alapozónk egyeletlenül fog felszívódni, és foltok alakulnak ki.
   
  A hidratáló megvédi az arcbőrt a felesleges festék beszívódástól is!
   
  A hidratáló krémet igazán vékony rétegben, egyenletesen kenjük el az arcunkon. Ha száraz bőrünk (vagyis nem termel annyi faggyút mint a normál), ne használjunk túl zsíros krémet.
   
  A legtökéletesebb megodás a kozmetikai márkák 3 lépcsős termékei: szappan/arclemosó, tonik és hidratáló krém használata. Bármelyik drogériában, vagy szakembertől kérhetünk segítséget, hogy bőrtípusunkhoz megfelelő terméket használjuk.
   
  Az ajkakról se feledkezzünk meg! A száraz és cserepes akjakat balzsamozzuk be. Ha vörösek a szemeink, nyugtató hatású szemcsepp használata indokolt.
   
  Az ajak ápolása is fontos
   
  Hölgyeim, mint táthatjátok, igazán belefér a mindennapokban egy kis odafigyelés, mert a tökéletes és szép smink alapja maga a bőrünk! Amennyiben maximalisták vagyunk, tisztítsuk-tonizáljuk-hidratáljuk arcbőrünket napi kétszer – reggel és este. Nyugodtan használjuk természetes tápanyagbeviteli forrásokat - együnk sok vitamindús zöldséget és gyümölcsöt, és bátran kenjük fel akár egy házilag is elkészíthető pakolást; ha vágyunk egy kis relaxálásra, mert ugye az is fontos, hogy kipihent legyen bőrünk!
   
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés