Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Karácsonyi gyertyaöntés házilag


  Szerző: Heuszler Annamária
  Az advent talán az év legszebb időszaka, ilyenkor felkészítjük a lelkünket az ünnepekre, feldíszítjük a lakást és mindenkiből akarva, akaratlanul is előjön egy kicsit a benne élő gyermek, ahogy várjuk a Karácsonyt. Segítünk az előkészületekben, most megmutatjuk hogyan is kell házilag gyertyát készíteni, szuper lakásdekoráció, sőt még ajándéknak is megállja a helyét!


  Zselés gyertya 

  Talán ez a legegyszerűbb fajtája a gyertyaöntésnek, ha kezdőként szeretnél bele vágni a házi gyertyakészítésbe, akkor elsőre ezt a módszert ajánljuk! Minden szükséges kelléket beszerezhetsz bármelyik hobbiboltban, amire szükséged lesz: gyertyazselé, dekoratív üveg edény, vagy egy szép pohár, talpas kanóc, ízlés szerint színező anyag, ízlés szerint bármilyen dekorációs kellék (szárított narancskarikával karácsonyi hangulatot varázsolhatsz, de határ a csillagos ég, akár kis angyalka szobrot is bele állíthatsz az edénybe).
  Zselés gyertya

  Elkészítése:
  Olvaszd fel vízfürdőben a zselét, figyelj arra, hogy 100 foknál ne legyen melegebb és ne kavargasd, mert buborékok keletkezhetnek az anyagban. Majd ha felolvadt a zselé, akkor egy kis cseppet tegyél az üvegedény aljára és így könnyen bele tudod ragasztani a kanócot. Ha megszilárdult a zselé a kanóccal, akkor elkezdheted önteni a zselét, ízlés szerint félig, vagy negyedig, attól függ, milyen dekorációt szeretnél. Majd dekoráld kedved szerint és a maradék zselével öntsd fel a gyertyát, de figyelj, hogy pár centi maradjon a kanóc tetején. Szobahőmérsékleten pár óra alatt megszilárdul és kész is vagy!


  Narancshéj gyertya

  Szuper kreatív ötlet a narancs héját gyertyatartóként használni! Nincs másra szükséged, mint egy kevés viaszra (lehet régi leégett gyertyák csonkjai is), egy narancsra és egy kanócra.
  Narancshéj gyertya

  Elkészítése:
  Vágd félbe a narancsot és belezd ki teljesen, ha szeretnéd, a széleit kicsit bevagdoshatod, hogy dekoratívabb formát kapj. Majd a viaszt vízfürdő felett olvaszd fel, figyelj oda, hogy 100 foknál ne legyen magasabb a hőmérséklet. Amikor felolvadt a viasz, akkor egy ujjbegynyit önts a narancs aljára és állítsd bele a kanócot, majd ha kellően megkötött, akkor öntsd rá a maradék viaszt és hagyd egy napig hűlni. Ha szeretnéd megbolondítani egy kicsit a gyertyát, akkor a viaszba tegyél pár csepp illóolajat.


  Méhviasz gyertya

  Abban az esetben, ha gyerekeket is szeretnénk bevenni a mókába, akkor a méhviaszt ajánljuk, mert amellett, hogy nagyon egyszerű vele dolgozni, az illata is mennyei. Amire szükséged lesz: hobbiboltokban vásárolhatsz méhviasz lapokat, van natúr és színezett kiszerelésben is, erős pamut kanóc.
  Méhviasz gyertya

  Elkészítése:
  Vonalzóval mérd ki a lapokat, majd a vonalzó segítségével könnyen méretre is vághatod. Tedd a kanócot a lap szélére, majd jó erősen tekerd fel a lapot a kanóc köré, akkor fog szépen égni, ha minél szorosabbra tekered, ha túl kemény lenne, akkor egy hajszárító segítségével kicsit felmelegítheted a lapokat, így könnyebben dolgozhatsz vele. Ha szeretnél kicsit csinosítani a végeredményen, akkor egy más színű méhviasz lapból vágj ki egy karácsonyfa, vagy angyalka mintát, kicsit langyosítsd fel, majd ragaszd a már elkészült gyertyára.
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés