Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
  • Pezsgő a tányéron is – Ünnepi desszertek

    Az év utolsó napja a pezsgő igazi ünnepe.

    Előkerül még a születésnapokkor, de hazánkban többnyire kétségtelenül csak akkor, ha valami igazán fontosat szeretnénk megünnepelni, pedig ahogy Marlene Dietrich is mondta, minden napból vasárnapot varázsolt ez az ital. Ettől függetlenül december utolsó napja elképzelhetetlen pezsgő nélkül, és bár sosem válik unalmassá, ha szeretnénk kicsit más formában is kipróbálni, akkor a tányérunkon is könnyen találhatunk neki helyet. És miért is ne tennénk, hiszen ez a luxus érzetét keltő ital éppen azért lett az ünnep ékköve, mert ha újévkor ilyesmit fogyasztunk, a ránk váró év is hasonló bőségben telik majd. És miért is ne fokoznánk a szerencsénket? Arról nem is szólva, hogy vendégvárónak szintén tökéletesek azok a desszertek, amiket a pezsgő segítségével készíthetünk, egyszerűen nagyszerűek, amikkel a kínált ételek köre is könnyedén kiszélesíthető.

     
    Pezsgős pohárkrém
     
    Még mielőtt áttérnénk a tányérra, itt egy olyan desszertről lesz szó, amit kínálhatunk a pezsgőspoharakban is. Nincs szükség 30 percre az elkészítéséhez, de az elfogyasztását maximum három percre tippeljük, hiszen annyira finom. A következő mennyiségek négy nagyobb adagra, 6 közepes adagra elegendőek. Készíthetünk fehér, de akár rózsaszín változatot is, amennyiben utóbbi mellett döntünk, válasszunk rozé pezsgőt.
     
    Hozzávalók: 20 dkg fehér csokoládé, 0,5 dl tejszín, 1 dl pezsgő, 12,5 dkg sajtkrém, valamint némi tejszínhab, illetve néhány szem keksz a pohár aljába – ezek lehetnek akár kakaós, fekete kekszek, de tökéletesen megfelel néhány darab zabkeksz is.
     
    Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, keverjük össze a tejszínnel, majd öntsük hozzá a pezsgőt. Habverővel verjük habosra a sajtkrémet, amihez ezután adjuk hozzá a csokis keveréket. A poharak aljába morzsoljunk, törjünk némi kekszet, amire akár habzsákból, akár kanalazva mérjük ki a krémet, amit tetszés szerint díszíthetünk.
     
    Pezsgős trüffelgolyók
     
    Ha valami igazán különleges ízű, de egyszerűen elkészíthető desszertet kerestünk, aminek egyik összetevője a pezsgő – akkor ne tovább! Ahogy az előző édességnél, ennél is választhatjuk a rózsaszín változatot, ebben az esetben egy kiegészítő összetevővel számoljunk. Ha még nem szereztük be az alapanyagokat, cipekedés és sorban állás nélkül, minőségi termékek között válogatva, gyors online bevásárlással is intézhetjük a beszerzésüket.
     
    Hozzávalók: 20 dkg fehér csokoládé, 2 dl (tetszés szerint rozé) pezsgő, 2 tk. tejszín, és ha a rózsaszín desszertet választjuk, 1 tk. piros tortazselé (por változatban).
     
    A pezsgőt egy edényben kezdjük el forralni, míg nagyjából a felére nem csökken a mennyisége, amihez majd keverjük hozzá a tortazselét, az elegyet tegyük félre hűlni. Ez idő alatt gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, keverjük hozzá a tejszínt, majd öntsük hozzá a rózsaszínű krémünket. Célszerű a hűtőben állni hagyni egy kicsit, hogy összedermedjen, ha ez megvan, akkor gyúrjunk kis gombócokat a keverékből, amiket porcukorban, de akár kókuszban, mandulapehelyben is megforgathatunk. Tálalás előtt a hűtőben tartsuk, hiszen a csokoládé könnyedén megolvadhat. Ez a desszert egy falatnyi édes ünnep, amivel bármilyen alkalommal előrukkolhatunk, ha szeretnénk valakinek kedveskedni, illetve a vendégeinket lenyűgözni.
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket
Címkék: pezsgő

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés