Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Házibuli stílusosan a luxus jegyében

  Kövessük a Szilveszter.hu lakberendezője, Lucza Krisztina tanácsait és szervezzünk mi is stílusos házibulit az év utolsó estéjére.
   
  Megannyi szilveszteri dekorációt és kelléket találunk, akár a legközelebbi kreatív boltban, akár a nagyobb áruházakban is. A legfontosabb, hogy mindezeket a dolgokat úgy válogassuk össze, hogy a lehető legjobban harmonizáló megoldásokat találjuk meg. Nézzük szép sorjában milyen tennivalókkal is jár egy stílusos buli megszervezése. Érdemes már jó előre elkezdeni a szervezéssel kapcsolatos teendőket, hiszen a jól megszervezett szilveszteri bulihoz idő kell – tanácsolja Lucza Krisztina, a fiatal lakberendező.
   
  Szilveszteri házibuli stílusosan a luxus jegyében
   
   

  Szilveszteri meghívó tippek

  Első lépés legyen a vendégsereg kiválasztása. Ha ragaszkodunk a modern Facebook-os világhoz, hozzunk létre „eseményt” és invitáljuk meg a szívesen látott barátainkat. Ha ezt a fajta meghívást választjuk, figyeljünk, hogy zárt vagy nyitott csoportot hozunk-e létre, hiszen elég kínos lenne, ha váratlan vendégek is beállítanának az év legutolsó party-jára.
   
  Amennyiben a hagyománytisztelők sorába tartozunk, maradjunk a kézzel készíthető szilveszteri meghívóknál, amiket akár postai úton is eljuttathatunk vagy akár személyesen is átadhatunk barátainknak. Ha jó grafikusi képességekkel vagyunk megáldva és környezetvédőkként nem vagyunk hívei a papír alapú meghívóknak, akár email-en keresztül is lehetőségünk nyílik képi formában elküldeni a megtervezett, személyre szabott meghívókat.
   
  Miután visszajelzést kaptunk a meghívottaktól és tisztában vagyunk a körülbelüli létszámmal, nekikezdhetünk a szilveszteri dekoráció megtervezéséhez. Ha érzünk magunkban kellő motivációt és kreativitást, kezdjünk ehhez magunk, ha ezt a stafétabotot másnak adnánk át, jobban járunk, ha egy dekoratőrhöz vagy akár rendezvényszervezőhöz fordulunk.
   

  Hogyan díszítsük a lakást szilveszterre?

  Karácsony után még mindenki vágyik a pompára, a csillogásra, a villogó égősorok által árasztott hangulatra. Első lépésben találjuk ki milyen színvilág uralja majd a szilveszteri party színhelyét.
   
  Természetesen pénztárca függvénye, hogy több térre, szobára terjedjen ki a dekorálás, de célszerű egy jól kiválasztott helyiséget a legjobb minőségben és összhangban felöltöztetni.
   
  Célszerű a legnagyobb hangsúlyt az étkezés helyszínére és a tánctérre fektetni. A létszám függvényében kialakíthatunk asztalokat egymás mellett, akár „L” alakban, akár asztalonként külön választva – ez utóbbinál fennáll a klikkesedés veszélye, bár minél többen vagyunk, mint tudjuk, annál több a klikk, ami nem feltétlen probléma. A székeket öltöztessük fel színes „ruhákba”, csillogó, metál színű anyagokat használva, ami minél inkább visszaadja a szilveszteri pompát.
   

  Szilveszteri asztali dekoráció

  A szilveszteri asztali dekoráció egyik leglátványosabb és elengedhetetlen kelléke az újévi malacsült, ami a mondás szerint az újév szerencséjét hozza el. Tegyünk az asztalra a székruhákkal harmonizáló asztali futókat, csillogó viaszból készült úszógyertyákat. Jópofa, ha az asztal közepére az újévet ábrázoló szám gyertyákat teszünk, igen jól mutat, ha pl. 4 asztalból álló asztalsoron minden asztalra jut egy-egy „újévi szám”.
   
  Szilveszteri asztali dekoráció
   
  Helyezzünk minden székhez a vendégek nevével ellátott szilveszteri kalapot, kijelölve a barátok helyét.
  A „Happy New Year” felirat szintén elengedhetetlen „tartozéka” a Szilveszteri estének. Jelöljünk ki egy központi, jól látható helyet, akár egy emelvényt is összeállíthatunk és a falra helyezve a feliratot, az újév feliratával megspékelve, világítsuk körbe. Ezt kirakhatjuk akár lufikból, akár égősorból. Ez lehet a legideálisabb helyszíne a DJ pultnak is.
   
  Szilveszteri hangulatvilágítás
   
  Szerezzünk be jó sok lufit és a mennyezetre rögzített hálóba helyezve éjfélkor engedjük ki őket. Ezekbe csempészhetünk konfettiket is, buzdítva a népet a pukkasztgatásra, aminek eredményeképpen igen mókás konfetti esőben találhatjuk magunkat. Természetesen ilyenkor nem érdemes előre gondolni a takarításra.
   
  A szilveszteri házibuliban gondoskodjunk a megfelelő hangulatvilágításról is. A tánctéren fektessünk hangsúlyt a diszkó hangulatra. Lógassunk le a plafon közepéről egy diszkó gömböt, amelyet akár saját magunk is elkészíthetünk. Az étkezés helyszínén pedig törekedjünk az asztalok megfelelő megvilágítására.
   
  Mint fentebb említettem, a malac is igen elterjedt szilveszteri étel – írja a Szilveszter.hu lakberendezője. Kreativitásunk még a konyhában is utolérhet minket: süssünk malacfej formájú pogácsákat, készítsünk nekik füleket, ragasszunk nekik szemet, szájat. Igen nagy sikere lesz a vendégsereg körében, hiszen mindenki rögtön le akarja majd nyelni a „malackák által hordozott szerencsét”. A pogikat felturbózhatjuk a közepükbe sütött cetlikre írt vicces mondásokkal, jókívánságokkal, szilveszteri jókívánságokkal.
   
  Egy jó tanács: miután a szilveszteri buli véget ért, semmiképpen se álljunk neki a takarításnak. Ugyanis a babona úgy tartja, amit az újév első napján csinálunk, az év hátralévő részében is domináns szerepet fog játszani. Tehát minél inkább koncentráljunk a jól megérdemelt pihenésre, szórakozásra és mosolyogjunk minél többet.
   
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés